Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

LUDOST SEZONE U Rijeci se traži 300 eura na noć za jednosobni stan kategoriziran s tri zvjezdice

Njemački RTL jedna je od mnogih europskih televizija koja kritizira cijene na Jadranu. Njemački RTL nedavno je emitirati prilog o žestokim poskupljenjima u iznajmljivačkom sektoru. Novi list pronašao je pak jednosobni stan u Rijeci pretvoren u apartman za četiri osobe, kategoriziran s tri zvjezdice, za kojeg iznajmljivač traži 300 eura za noć. Tri stotine eura za tri zvjezdice?!

Riječ je svakako o jednoj od najbezobraznijih i najluđih cijena koje smo ove sezone vidjeli na Jadranu. Posve je neobično da se ovaj eksces, koji nije usamljen, dogodio na Kvarneru, regiji poznatoj po decentnim i realnim cijenama. Tri stotine eura za jednosobni stan s tri zvjezdice u neboderu zapravo predstavlja najgoru moguću antipropagandu za hrvatski turizam. Irena Peršić Živadinov, direktorica Turističke zajednice Kvarnera, ispravno je i brzo reagirala na ovaj incident.

Gospođa Peršić Živadinov kritizirala je takvu praksu, konstatirala da apartmani s tri zvjezdice i visokim cijenama bilježe pad popunjenosti i upozorila da je apsurdno što apartman s tri zvjezdice košta kao i soba u hotelu s pet zvjezdica. Bilo bi dobro kad bi i šefovi dalmatinskih turističkih zajednica slično reagirali na ekscese s cijenama na hrvatskom jugu. Usput govoreći, Novi list izvješćuje da jednosobni stan/apartman u Rijeci, s tri zvjezdice za 300 eura i dalje zjapi prazan. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.