Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Evo kako je naš čitatelj doživio jedan hrvatski Michelinov restoran: ‘McDonald’s za 600 eura’

Kult Plave Kamenice nikad ne objavljuje restoranske recenzije čitatelja. Smatramo da je recenziranje restorana naš posao. Također, smatramo da korisničke recenzije na TripAdvisoru ili Googleu često kontaminiraju medijski prostor, jer mogu biti ili zlonamjerne, izmišljene ili posve nestručne.

Budući da ne objavljujemo recenzije čitatelja, u ovom članku nismo naveli o kojem je restoranu riječ. No, pismo koje smo dobili od jednog našeg čitatelja duhovito je i puno preciznih zapažanja, pa bi ga bilo šteta ne podijeliti s javnošću. Naš čitatelj i njegova supruga nedavno su večerali u jednom od hrvatskih restorana s Michelinovom zvjezdicom. Dva degustacijska menija s vinskom pratnjom platili su oko 600 eura. Kad su izašli, pišu, imali su osjećaj kao da su jeli u McDonald’su za 600 eura. Evo glavnih zamjerki:

1. Frizirani okusi, s previše soli

2. Prekiseli sourdough: u kruhu se ne osjeti gotovo ništa osim kiseline

3. Premalo autentičnih vina u wine pairingu

Radi se o zanimljivom korisničkom iskustvu, koje sugerira da se ovi gosti neće vratiti u restoran. Ne zbog cijene večere, kojoj načelno nisu prigovorili, nego zbog konkretnih zamjerki i dosta blijedog općeg dojma što ga je restoran ostavio.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.