Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U zagrebačkom Matrixu ovih smo dana probali neobično ukusne ćevape, pljeskavice i šiš ćevap

Restoran Matrix, smješten u istoimenom poslovnom kompleksu u Slavonskoj, za svaki je ručak prilično pun. U ponedjeljak oko jedan bio je doslovno prepun: zaposlenici obližnjih ureda najčešće su naručivali, koliko smo vidjeli, punjene paprike i burgere, koji dosta dobro izgledaju. Mi smo, pak, došli na roštilj.

Matrix je ovog proljeća dobio pojačanje iz jedne poznate banjalučke roštiljarne. Čini se da gospodin zadužen za Matrixov roštilj zaista zna svoj posao. Ćevapi nisu masni, ali su jako sočni i optimalno pečeni. Vlasnici roštiljarni boje se negativne reakcije gostiju i na najmanje tragove ružičaste boje u mesu, pa su ćevapi u Zagrebu često prepečeni. Matrixovi srećom nisu.

Šiš ćevap imao je finu rahlu teksturu, opet relativno malo masnoće, umjerenu aromu dima i još vidljivije ružičaste nijanse u mesu. Pljeskavica punjena sirom bila je, naravno, ultrasočna. Uz ćevape i pljeskavice gosti mogu dobiti zlatiborski kajmak. Matrix nije žanr restorana u kojem očekujete ćevape i pljeskavice. No, Matrixovo meso bilo je neobično ukusno. S obzirom na izvrstan odnos kvalitete i cijene (ćevapi koštaju 9 eura) jela s roštilja mogla bi postati novi Matrixov adut.

Uz Matrixove ćevape i pljeskavice pili smo Testamentov Pošip, vino koje inače naručujemo uz oboritu ribu. Pairing nas je ugodno iznenadio. 

Foto/Ilustracija Shutterstock

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.