Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Metro je na Medvedgradu sinoć priredio spektakularnu ceremoniju dodjele Michelinovih zvjezdica za Hrvatsku

“Ne znam vaš jezik, ali volim vašu zemlju,” započela je izrazito emotivno čitati Michela Scarello poruku svoga brata Emanuelea, dok je stajala na pozornici i primala plaketu s dvije zvjezdice na sinoćnjoj Michelinovoj dodjeli u Medvedgradu. Naravno, najveća ovogodišnja vijest u hrvatskom izdanju Michelinovog vodiča jest da je rovinjski Agli Amici dobio dvije zvjezdice.

Prvi put u povijesti je jedan restoran na hrvatskom teritoriju postigao takav uspjeh. I Agli Amici je takav uspjeh shvatio ozbiljno. Na ceremoniju dodjeljivanja fizičkih plaketa došao je skoro cijeli tim Agli Amici Rovinja na čelu sa Michelom Scarello, suvlasnicom malog restoranskog carstva obitelji Scarello koje sad broji sveukupno četiri zvjezdice.

Na pozornicu su u slavljeničkom ambijentu izašli svi članovi, zagrljeni i veseli, i rekli kako se nadaju da je ovo tek prva od mnogo drugih zvjezdica za hrvatske restorane. Agli Amici u Udinama već godinama imaju dvije zvjezdice. Michelinova dodjela, koju organizira Metro, ove je godine održana na Medvedgradu. Plan je bio da se i prošlogodišnja dodjela održi na istoj lokaciji, ali vremenski uvjeti nisu dozvoljavali pa se dodjela prebacila u zagrebačku Laubu. Ove godine je sve prošlo u najboljem redu.

Organizatori su pripremili kombije koji su uzvanike vozili do Medvedgrada, s kojeg je pucao neometani pogled na Zagreb, Sesvete i Veliku Goricu. Cijeli Medvegrad svjetlom je obojen u Michelin crvenu, a  na zelenim su površinama chefovi na stanicama kuhali sve od mini burgera do telećeg pečenja.

Michelinove dodjele naravno okupljaju veliki broj ljudi iz industrije pa su na eventu bili svi zvjezdani chefovi, vodeći sommelieri, vlasnici restorana, politički uzvanici i distributeri. Osim uručivanja zvjezdica restoranu Agli Amici, značajna je bila i dodjela prve zvjezdice zagrebačkom restoranu Dubravkin Put i Michelinovih preporuka među kojima su najvažnije one za kvarnersku Zijavicu i porečki Spinnaker. Nakon dodjele, goste je do dugo u noć zabavljao Gibonni. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.