Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Čini se da je chef Denis Zembo žrtva kolosalne nekretninske prevare u Puli

Prošlog je tjedna policija pokušala deložirati stanare iz velike zgrade u centru Pule, koju Puljani zovu Porečanka, po lokaciji tvrtke koja je 2008. godine podigla taj kompleks s 48 stanova, 36 garaža i 36 poslovnih prostora. Stanari se nisu dali, pa su napali policiju suzavcem. Desetak prosvjednika je uhićeno, ali su ubrzo pušteni.

Novi pokušaj deložacije zakazan je za 9. srpnja, a stanari su, čini se, žrtve kolosalne nekretninske prevare. Naime, Porečanka je od početka bila opterećena hipotekom teškom 14 milijuna švicarskih franaka, investitor je bankrotirao, zgrada je promijenila više vlasnika, a sadašnji vlasnik želi izbaciti sve stanare premda oni uredno izvršavaju svoje financijske obveze, i to prema tvrtki koja je sljednica originalnog investitora.

Novi vlasnici uopće nisu pokušali razgovarati sa stanarima. Među oštećenima u ovom pulskom skandalu nalazi se i popularni chef Denis Zembo. Gospodin Zembo vodi pulski hotel Amfiteatar, pa je za zaposlenike hotela unajmio i uredio petnaest stanova. Zembo je za Jutarnji list izjavio da uredno plaća najamnine, ali ga novi vlasnici uopće nisu kontaktirali. Zembo kaže kako se nada da će se uspjeti dogovoriti s novim vlasnicima.

Važno je naglasiti da se najamnine ne plaćaju vlasniku zgrade, nego tvrtki koja je nasljednica originalnog investitora i koju vode isti ljudi koji su izgradili Porečanku. Početkom dvijetisućitih Denis Zembo vodio je Le Mandrač,  jedan od prvih avangardnih restorana u Hrvatskoj, smješten u staklenoj kocki u Voloskom. Poslije zatvaranja Le Mandrača gospodin Zembo radio je u više riječkih i pulskih restorana. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.