Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

KAKAV LINEUP U novoj sezoni The Beara pojavljuju se Rene Redzepi, Thomas Keller, Grant Achatz, Daniel Boulud, Will Guidara, Rosio Sanchez…

Prva epizoda treće sezone The Beara, najbolje serije o restoranskoj industriji ikad snimljene, neobično je kontemplativna. Ona najavljuje i teme i ton ostatka nove sezone, u kojoj autori, često i preopsesivno, žele objasniti svaki i najmanji motiv i neurozu glavnog lika, čikaškog chefa Carmena Anthonyja Berzatta poznatijeg kao Carmy (Jeremy Allen White)

Serija se dosta bavi Carmyjevom profesionalnom formacijom, koju je stekao krvavo radeći u nekima od najboljih restorana na svijetu, preživaljavjaući sve od otvorenog zlostavljanja do toplog mentorstva, samo da bi se nakon bratova samoubojstva morao vratiti u svoju beznadnu disfunkcionalnu obitelj i preuzeti opskurnu obiteljsku sendvičaru.

Carmy kroz prve dvije sezone uz podršku svoje sous-chefice Sydney (Ayo Edebiri), jedine osobe u njegovu okruženju koja doživljava restoranski posao kao on, uspijeva obiteljski lokal razviti u ozbiljan profesionalni restoran i krenuti na Michelinovu zvjezdicu, zajedno sa svim kompliciranim, sjebanim, veličanstvenim likovima koje zatekne u kuhinji.

Daniel Boulud

The Bear je toliko hiperrealističan i meta u nekim detaljima da se pitamo koga izvan restoranskog svijeta uopće zanimaju problemi s kojima se Carmy i njegov tim susreću. No, serija je itekako univerzalna u svojim stvarnim temama obiteljske disfunkcije, nemogućnosti samorealizacije u fraktaliziranom svijetu, rasizma, mentalnog zdravlja, prehrambenog sistema.

Rene Redzepi

Ono što nas je najviše iznenadilo u trećoj sezoni nije, međutim, razvoj njene osnovne potke već status koji je stekla u profesionalnoj zajednici. Cameo velikog njujorškog chefa Daniela Bouluda u scenama koje prikazuju Carmyjeve početke u restoranu Daniel pod Bouludovim mentorstvom samo je početak revije veikih imena. Kad smo Carmyja vidjeli u crnoj pregači s kašetom bilja odmah samo znali da je u Nomi, ali opet nas je iznenadilo kad se u idućem kadru pojavio Rene Redzepi osobno.

Grant Achatz

Osim Bouluda i Redzepija, u trećoj sezoni The Beara osobno se pojavljuju Thomas Keller iz French Laundryja i veliki američki restorater Will Guidara koji je s Danielom Hummom stvorio Eleven Madison Park. Eleven Madison Park, prvi restoran u povijesti Michelina koji je u godinu dana došao s jedne na tri zvjezdice bio je predložak za opsesiju savršenstvom koja obilježava The Bear. U zadnjoj epizodipojavljuje se i Carmyjev susjed, chef čikaške Alinee Grant Achatz, sudjeluju i Wylie Dufresne iz neprežaljenog WD~50, bivša slastičarka Momofukua danas vlasnica Milk Bara Christina Tosi, briljantna Rosio Sanchez iz Kopenhagena, Genie Kwon iz Kasame, suosnivač Boka grupe Kevin Boehme…

Thomas Keller

Jednu od ključnih figura u Carmyjevom kuharskom životu glumi Olivia Colman, a u obiteljskom dijelu priče pojavljuje se Josh Hartnett kao Frank, kao partner Richijeve bivše supruge Tiffanyu, što također govori o kulturnom statusu The Beara. Cijelu recenziju serije objavit ćemo kad odgledamo sve epizode.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.