Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

KANTE MAJONEZE I SUSHI Zagrebački Cunami zatvorio se zbog preuređenja. Ali Cunamiju ne treba novi interijer nego novi pristup sushiju

Prije dvije godine u jednom dvorištu blizu zagrebačkog Ekonomskog fakulteta otvorio se sushi restoran Cunami. Cunami se nedavno privremeno zatvorio zbog preuređenja, kako piše na njihovoj Facebook stranici i na vratima restorana.

Cunamijev problem, međutim, nije u interijeru: restorani se ionako ne redizajniraju svake dvije godine. Cunamijev problem bio je u pogrešnom pristupu sushiju. Cunami je u početku koristio drugorazredne sastojke, prihvatljive za fast food sushi ali su posve neprihvatljive za bilo kakav ambiciozniji sushi restoran. Recepture su, nažalost, bile još gore od sastojaka. Svaka druga rolica sadržavala je majonezu ili umak od manga, što je opet prihvatljivo za fast food sushi ali sasvim nepodnošljivo za restoran. Nitko tko želi uživati u restoranskom sushiju ne želi jesti u restoranu u kojem su glavni sastojak Zvijezdine kante majoneze.

Ako se Cunami ponovno otvori, bilo bi dobro da kopernikanski promijeni odnos prema sushiju i počne pripremati ozbiljan restoranski sushi. Niske cijene lošeg sushija nisu im puno pomogle. Nadalje, sudeći prema meniju na Woltu, Cunami ne razlikuje kozice i škampe što se profesionalnim ugostiteljima ne bi smjelo dešavati. Istočnom Zagrebu treba što više pristojnih restorana. Zato navijamo da se Cunami doista ponovo otvori, ali u puno boljem izdanju.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.