Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Holding koji kontrolira Campari Grupu pod istragom zbog utaje milijarde eura poreza. Campari tvrdi da nema veze sa slučajem

Grupa Campari u četvrtak je službeno objavila da kompanija Davide Campari-Milano NV niti bilo koja od njegovih podružnica nisu pod istragom financijske policije. Povod za priopćenje je vijest koja je snažno odjeknula daleko izvan industrije pića, da talijanske vlasti istražuju Campari zbog utaje milijarde eura poreza.

Milansko tužiteljstvo pokreulo je istragu o Lagfinu, holdingu sa sjedištem u Luksemburgu koji kontrolira Campari. Prema izvorima na koje se poziva Reuters, istraga je pokrenuta na temelju kontrola porezne policije koje su otkrile oko milijardu eura neplaćenih poreza od 2018. do 2020. godine.

Lagfin je odgovorio na optužbe, navodeći: “Tvrtka je uvijek skrupulozno ispunjavala svoje porezne obveze u svim jurisdikcijama u kojima posluje i smatra da je svaki potencijalni prigovor neosnovan,”napominjući da nije bilo službenog rješenja o porezu. Navodno se istražuje pet milijardi eura neprijavljenih prihoda, s neplaćenim porezima povezanima s porezom koji moraju plaćate tvrtke s fiskalnim sjedištima u inozemstvu. 

Unatoč istrazi o Lagfinu, Campari Grupa tvrdi je da ni ona ni njezine podružnice nisu pod istragom niti imaju veze s operacijama koje istražuje financijska policija. Ne očekuju nikakav utjecaj ove istrage na svoje poslovanje. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.