Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

HRVATSKI MICHELIN POSTAJE SKANDALOZAN Niti jedan hrvatski chef, uključujući chefa Dubravkinog puta, ne misli da je Dubravkin put bolji restoran od Cap Aurea ili Mana2

Tibor Valinčić, chef Dubravkinog puta, jako je dobar kuhar koji stalno želi učiti. No, kvaliteta sastojaka jedan je od glavnih kriterija za dobivanje Michelinove zvjezdice. Na meniju Dubravkiinog puta lijepo piše  da se najkvalietniji sastojci, škampi i oborita riba, mogu dobiti samo po prethodnoj narudžbi. Dakle, restoran ih ne drži nego morate nazvati restoran i reći da biste tog i tog dana htjeli jesti škampe, pa će vam ih restoran nekako nabaviti. I tu prestaje svaka priča o Michelinovoj zvjezdici za Dubravkin put.

Prilično smo sigurni da se gospodin Valinčić slaže s ocjenom kako su ManO2 i Cap Aureo ipak značaino bolji restorani od Dubravkinog puta. A oni nisu dobili zvjezdicu, što je golema sramota za Michelin. Hrvatski Michelin ove  je godine nažalost ušao u skandalozni zonu, što se prije ili kasnije mora dogoditi bilo kojem turistički sponzoriranom projektu.

Michelin je odigrao i još igra iznimno važnu ulogu u promociji hrvatskog turizma, ali ako se nastavi ovako ponašati ta će uloga blijediti. Srećom, dvije zvjezdice za rovinski Agli Amici sasvim su opravdane. Agli Amici ove je godine briljantan.

I tako  je Hrvatska u novom Michelinovom vodiču prvi put dobila restoran s dvije zvjezdice što je odlično, i istodobno se suočila s novom jednom zvjezdicom koja podsjeća na završetke nogometnih prvenstava u manje razvijenim zemljama. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.