Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Bread Club je predstavio svoju knjigu o kruhu Starter. Izlazi 2. srpnja, prodavat će se u njihovim pekarnicama

Od 2. srpnja u svim trgovinama zanatskog pekarskog lanca Bread Club moći će se kupiti Starter,njihova knjiga o kruhu. Bread Club je prva hrvatska pekarnica koja je izdala ovakvu knjigu, a njenom promocijom proslavili su i pet godina poslovanja, prenosi Index.hr. Starter pod ovim višeznačnim naslovom na više od 300 stranica predstavlja povijest Bread Cluba, njihovu filozofiju kruha i niz recepata.   

Bread Club su utemeljili Anamarija Zajec Palić, Zrinka Zajec Andrija Pernar i Darko Kušić koje je okupilo zanimanje za sourdough kruhove. Danas kad imamo dvije Korice, niz Bread Clubova, Noel Bread&Deli da spomenemo samo neke, teško je zamisliti da prije samo pet godina kad je Bread Club počinjao, ta scena u Hrvatskoj praktički nije postojala.

Korica je ulazila u drugu godinu poslovanja, Kroštula je još bila pionir i činilo se, a danas vidimo da je dojam bio pogrešan, da kupce pravi kruh ne zanima, kamoli sourdough. Bread Club se Zagrepčanima prvi put predstavio na adventskoj kućici, njihova prva pekarnica otvorena na Trešnjevci u Trakošćanskoj postala je instant senzacija, a danas su jedini donekle skalirani zanatski pekarski biznis sa šest poslovnica u raznim dijelovima Zagreba. Zadnju su otvorili u Kauflandu u Središću.

“Ovu smo knjigu dugo sanjali. U nju nije pretočeno samo naše znanje o fermentiranim pekarskim proizvodima. U nju smo utkali i sav naš petogodišnji rad, neprospavane noći, žuljeve i težak fizički rad. U nju smo utkali i sve radne vikende, ali i sve što smo s obitelji propustili, i baš radi njih svih, nama bliskih, ali i svih naših kupaca, naše druge obitelji, u ovu smo knjigu utkali ljubav, strast i emociju.

Ova knjiga je plod našeg znanja, a vjerujemo kako će i svima koji ju budu čitali biti inspirativna. Naših pet godina nama je proletjelo, od male poslovnice u Trakošćanskoj ulici, narasli smo na trenutnih šest poslovnica te nekoliko koje su nam u planu. Drago nam je da smo se otisnuli u ovu poslovnu avanturu i da smo u Zagrebu promijenili kulturu kruha”, izjavio je tim Bread Cluba u predstavljanju knjige. Tekstove u knjizi napisala je Željka Zrnić, grafičko oblikovanje potpisuje Ante Begić.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.