Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

TRIJUMF POŠTENIH PROFESIONALACA Obitelj Fernetich 10. srpnja slavi dvadeseti rođendan San Rocca, jednog od najboljih hrvatskih gastrohotela

Ovo je ljeto velikih rođendana. Prvo je krčka Rivica proslavila 90. godišnjicu. Zatim je limski Viking priredio veliku zabavu u povodu 60 godina rada da bi, evo, San Rocco iz Brtonigle za 10. srpnja najavio proslavu dvadesetog rođendana. San Rocco je osobito značajan i rijedak primjer obiteljskog uspjeha u visokom rangu gastronomije i hotelijerstva.

San Rocco je jedan od prvih butiknih heritage hotela u Istri i u Hrvatskoj. San Rocco je jedan od prvih gastrohotela u Istri i u Hrvatskoj. Već je zbog te dvije činjenice San Rocco trajno zadužio hrvatsku hotelsku i restoransku industriju.

No, još je važnija volja za napretkom i stalnim učenjem koju obitelj Fernetich pokazuje od prvoga dana rada hotela do danas, o čemu možemo kompetentno svjedočiti jer smo taj napredak pratili uživo skoro svih dvadeset godina. U San Roccu smo, naime, prvi put ručali  negdje u lipnju 2005. godine i od tada smo njegovi stalni gosti. Prije devetnaest godina San Roccov restoran još nije točio šampanjac na čaše, ali hrana je bila iznenađujuće dobra a servis iskreno srdačan. Kuhanje se iz godine i godinu poboljšavalo, pa se San Rocco brzo nametnuo kao vodeća hrvatska adresa za bijele i crne zimske tartufe.

Taj je status zadržao do danas. Vinska se lista internacionalizirala i dramatično narasla tako da San Rocco već dulje vrijeme drži i prilično uzbudljivu kolekciju klasičnih i growers šampanjaca, uključujući Cristal i Krug. Prije par tjedana ujutro su nam, uz trešnje i jagode, točili vrlo dobri Deutz Brut Classic. Hotel smješten u starom kamenom kompleksu s jako velikim vrtom, također se drastično poboljšao.

san-rocco-soba

Prije šest ili sedam godina hotel je renoviran, tako da sada neke sobe i apartmani zaslužuju pet zvjezdica premda San Rocco službeno ima četiri zvjezdice. Veliki bazen s pogledom na maslinike učinio je San Rocco još privlačnijim, a cijeli je kompleks nedavno dobio i otvoreni privatni lounge odvojen od lijepe restoranske terase. Naposljetku, i drugi restoran obitelji Fernetich, Primizia u centru Brtonigle, pretvorila se od jednostavne gostionice u jednu od najboljih istarskih konoba i pizzerija s prvorazrednim sastojcima i širokom vinskom kartom.

Naš je favorit pizza s bijelim tartufima u društvu Coronicina Gran Terana. Tulio i Rita Fernetich i njihova djeca Teo, Luana i Rocco primjer su poštenog  i maksimalno profesionalnog odnosa prema kompliciranom poslu u kojem često nema jasnih pravila. Uspjeh obitelji  Fernetich pokazuje da dosljedno pridržavanje načela visoke radne etike dovodi do najboljih  rezultata.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.