Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Tre Volti amaterski je restoran, ali dobro funkcionira kao mjesto za brzu i jeftinu marendu 

Kad smo došli pred Tre Volti nigdje nije bilo nikoga. Niti gosta niti osoblja restorana. Nazvati Tre Volti restoranom dosta je velikodušno. Ne mislimo to u posve lošem smislu. Tre Volti predstavlja striktno domaće kuhanje koje u svom kontekstu ne mora biti loše, ali prilično je jasno vidljvo da je riječ o restoranu u kojem imate osjećaj da ste došli kod nekog doma. Ponavljamo, u restoranu zapravo nije bilo nikoga, pa smo malo prošetali po prostoru da bismo našli znakove života.

Nakon nekoliko minuta napokon smo uočili kuharicu koja nas je smjestila i uzela narudžbe. Još jednom se Tre Volti nije pokazao kao restoran, s obzirom da nismo dobili ni jelovnik ni kartu pića. Što opet pojačava dojam da ste došli kod nekog doma. Ponuda piva je grozna, a vina nismo uspjeli čuti pa smo naručili cole, koje međutim dolaze iz velikih plastičnih boca natočenih za šankom restorana. Opet kao da ste gosti u nečijoj kući. Za predjelo smo dobili frigane uštipke koji su bili dobri, meki iznutra i lijepo hrskavi izvana a ne premasni, ali namazi od tartufa i tune nisu bili dobri.

U restoranu se i dalje nije pojavljivao nitko, iako je bio petak poslijepodne. U redu, pustinjska vrućina, kao i Euro, možda su odgodili dolazak nekih gostiju, ali Tre Volti je bio baš sablasno prazan. Auto je prolazio možda svakih desetak minuta, glazbe na radiju nije bilo, društvo su nam pravila dva preslatka psa simpatične vlasnice. Stoga smo se nastavili opuštati u miru i tišini, kakvu još nismo doživjeli u našim restoranskim iskustvima. Njoki s boškarinom koje smo naručili bili su neočekivano dobri, kao i fuži s kokoši.

Prilično je jasno da Tre Volti kuha jednostavno i nepretenciozno, ali zapravo i ne tako loše. Naši su njoki bili sasvim dobri i domaći, korektne teksture, meso boškarina imalo je bogat dubok okus, a fuži nisu bili prekuhani kao u većini istarskih restorana. Tre Volti ne glumi i ne vara goste praveći se da je nešto što nije, što je vrlo pohvalno. Nudi lokalnu domaću i kućnu kuhinju kuhinju i zapravo funkcionira kao zalogajnica za brze marende, nažalost ništa više od toga. Čini nam se da kuhinja nema preveliku ambiciju, ali u jednostavnim jelima je sasvim solidna. Šteta je što nema gotovo nikakvih iole pitkih pića. Tre Volti je i prilično jeftin, kao što mora biti. Porciju njoka, jednu paštu i tri cole platili smo 25 eura. Sasvim solidno za marendu. 

KONOBA TRE VOLTI 

Clia 19, Martinčići, Grožnjan

HRANA -3  VINO n/a  SERVIS -3  AMBIJENT 3

VISA Inspire_logo_web copy
PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.