Rebecca Pellizzer Sošić predstavnica je treće generacije najpoznatije rovinjske ugostiteljske obitelji, koja drži restorane Giannino, Rio, Bugadur i Puntulina.
Gospođa Pellizzer Sošić studirala je hotelijerstvo u Švicarskoj, zatim radila u luksuznim resortima u Tajlandu i na Maldivima, da bi se vratila u Hrvatsku i ove sezone preuzela Puntulinu.
Puntulina je poznati riblji restoran na jednom od najljepših položaja u Rovinju, ispod katedrale Svete Eufemije. Puntulinina terasa doslovno visi nad morem. Pogledi i ugođaj na Puntulininoj terasi idealni su za snimanje nekog idiličnog videa o bezbrižnom ljetnom životu na Mediteranu.
U Puntulinu dolazimo godinama, i čini nam se da nikad nije bila bolja nego ove sezone. Puntulinin napredak manifestira se u nizu malih ali važnih profesionalnih detalja, od izbora maslinova ulja, preko prezentacije jela, pažljivo dekoriranih stolova, do samog servisa u kojem radi i Rebecca Pellizzer Sošić, i koji je došao na nivo ozbiljnog hotela s pet zvjezdica.
Početkom tjedna na Puntulininoj smo terasi ručak počeli pozdravom iz kuhinje, finim tatakijem od tune. Slijedio je niz malih morskih predjela među kojima su najukusnije bile velike kozice i delikatno začinjena salata od hobotnice.
Zatim smo dobili odlično pečene fete većeg zubaca, s hrskavom kožom. Uz zubatac su nam poslužili izvrstan ratatouille i prilično svježu salatu, koju smo sami začinili šampionskim uljem Mate i dobrim balsamicom. Pili smo Radovanov Sauvignon i briljantnu, bogatu, mineralnu, dugu Laguninu malvaziju Vižinadu iz 2016. godine, koja nije pokazala ni najmanje znakove starosti.
Puntulina je sada veoma dobar restoran. Uz malo ambiciozniji i moderniji pristup meniju, iduće bi sezone mogla prerasti u odličan restoran.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.