Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Ranch Fortuna kraj Rovinja radi s dobrim mesom ali ne poštuje osnovne procedure steakhousea 

Rovinj je gastronomski sve napredniji, ali nema nijedan dobar steakhouse. Steakhouse nije raširen žanr u Hrvatskoj, a istinski vrhunskih steakhousea ima možda tri ili četiri u čitavoj zemlji. Ranch Fortuna je uočio tu prazninuu Rovinju i nakon renovacije se odlučio nazvati steakhouseom, a ne konobom, iako sve više konoba zamućuje žanr i postaju praktički steakhousei.

Fortuna je  profesionalni projekt s lijepim i modernim ambijentom, ugodnim konobarima, korektnom ponudi vina i ponekim izvrsnim jelom, s dobrim dobavljačima i namirnicama. Iz Fortune smo otišli zadovoljni, iako ima dosta mjesta za napredak. Prvo, ako je Fortuna zaista ambiciozni steakhouse, lista steakova bi trebala biti duža i fokusiranija.

Drugo, ako je steakhouse, trebao bi poštovati osnovne procedure  posluživanja mesa: vrući tanjur, krupnu sol ili cvijet soli i obavezno odmaranje steaka nakon pečenja kako meso ne bi procurilo po cijelom tanjuru. U Fortuni nažalost ništa toga ne poštuju. Iako je naš argentinski rib eye bio zaista ukusan i ispravno ispečen medium rare, nije došao na vrućem tanjuru, nedostajalo mu je krupne soli i gotovo je odmah procurio.

Općenito, steakovi u Fortuni su dobri. Osim rib eyea, koji je iz Argentine, svi ostali su iz Hrvatske. Ostala jela koja smo probali ostavila su dobar dojam uz poneku nerazumljivu grešku. Predjela su izvrsna. Pečena paprika sa sirom je fantastična, kuhinja je nije ubila sirovim češnjakom. Pohani sir je također vrlo dobar. Iako u restoranima gotovo uvijek očekujemo pohani sir iz leda, u Fortuni sami rade pohani sir pa je i rezultat milijardu puta bolji i hrskaviji.

Odojak s krumpirom je solidan, s hrskavom kožicom i sočnim mesom koje je bilo mrvicu preslano, ali je krumpir zaista upitan. Krumpir je sam po sebi bio dobar, ali je kuhinja odlučila po njemu posuti vegetu ili začin koji jako sliči vegeti, što je naravno kompromitiralo cijelo jelo. Uz steak se mogu naručiti i razni umaci, a naš chimichurri je bio vrlo dobar. Desert s tri vrste čokolade je iznadprosječan.  Hrana u Ranch Fortuni je sveukupno dobra, ali restoran radi razne neshvatljive, lako popravljive greške.

Fortuna nam je svejedno ostavila dobar dojam zbog ambicija i volje za napretkom. Vinska lista je isključivo istarska i pomalo ziheraška, s nekim vrlo pogrešno postavljenim cijenama. Večeru za dvoje s buteljkom Damjanićeve Borgonje platili smo 120 eura. S obzirom da je riječ o mjestu pored Rovinja, cijena je korektna. 

RANCH FORTUNA

Rata DI Ren 3, Rovinj

HRANA 3  VINO 3  SERVIS 4  AMBIJENT 4

VISA Inspire_logo_web copy
PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.