Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Rovinj je ovoga ljeta rekordno jeftin, barem kad je riječ o šampanjcima

Nijedan grad u Hrvatskoj nije tako povoljan za ljubitelje šampanjca kao Rovinj u ljeto 2024. godine. U baru Adriatica, lijepog hotela palače, čaša odličnog Duval Leroya košta 11,5 eura, a čaša solidnog šampanjca L’Hoste prodaje se za 13,5 eura.

U novom kafiću Trevisol odmah ispod Montea, čaša karakternog Amethyista ugledne šampanjerije Louis Barthelemy košta 14 eura. U baru Grand Parka, uvjerljivo najboljeg i najluksuznijeg velikog hotela u Hrvatskoj s čije terase pucaju najromantičniji pogledi na stari Rovinj, čaša Duval Leroya košta 16 eura.

Usporedbe radi, u brojnim dalmatinskim hotelima i restoranima čaša šampanjca košta dvadeset i više eura, a nedavno smo pisali o nekom nesretnom lokalu na Hvaru gdje se boca bazičnog Moëta  prodaje za skandaloznih 250 eura.
Rovinjski ugostitelji i hotelijeri još su jednom  pokazali puno zdravog razuma i dobrog ukusa, pa su korektnim cijenama pretvorili šampanjac, i to dobar šampanjac, u priuštivi luksuz, što je jedna od poželjnih definicija šampanjca.

No, ne radi se samo o šampanjcu. Nasuprot tvrdnjama da je Rovinj jako skup, u više smo se kafića i restorana uvjerili da su rovinjske cijene racionalne. Primjerice, u koktel baru La Moura sasvim solidni kokteli ne koštaju više od 10 eura. Pola Straduna smijalo bi se tim cijenama.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.