Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Rovinjski Al Dente trebao bi biti jedinstvena kombinacija gourmet pizzerije i ribljeg restorana

Sinoć smo posjetili rovinjsku ekspozituru Al Dentea, druge najbolje zagrebačke pizzerije. Al Dente je smješten u prostranoj kući blizu Tvornice duhana, desetak metara od mora. Al Dente je ukusno uređen, ima 72 mjesta u sali plus terasu koja još nije montirana.

Kuhinja je veoma velika, izbor vina doima se zanimljiv, a restoran bi se trebao otvoriti najkasnije 1. srpnja. Al Denteov rovinjski koncept, prilično originalan, mogao bi se pokazati megauspješnim. Zagrebački Al Dente vrhunska je pizzeria, koja je prva u Hrvatskoj afirmirala canotto, napoletanu s visokim prozračnim rubovima. Rovinjski Al Dente peći će canotto, ali i debele kriške pizze koje podsjećaju na fete kruha kakve u Poreču za couvert serviraju braća Cerea. No, osim pizza i nešto tjestenina, Al Dente planira držati puno svježe oborite ribe, velikih rakova i školjki.

Moramo priznati da nam se simbioza klasičnog ribljeg restorana i gourmet pizzerije čini komercijalno posve neodoljivom. Pizza-pasta-grill-fisch najgora je ugostiteljska formula na Jadranu, koju oduvijek ignoriramo. Ali restoran sa živim ribama, škampima i jastozima u društvu zaista stručno pripremljene pizze, mogao bi upravo drastično promijeniti gastronomsku sliku turistički najvažnijeg istarskog grada.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.