Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Jučer je u Limskom kanalu, uz carpaccio od dva golema zubaca i još puno fine hrane, proslavljen 60. rođendan glasovitog restorana Viking

“Znate, Viking je jedan od onih restorana koji nikad ne razočaraju. Uvijek kad idem u Viking, osjećam  se sigurno jer znam da ću dobro jesti,”pričao nam je jučer popodne veliki vinar Gianfranco Kozlović dok smo degustirali prilično dobar  pršut koji se rezao rukom, pred gostima proslave 60. Vikingova rođendana.

Alfio Matošević, koji je sa suprugom Marčelom otvorio Viking davne 1964. jučer je u odijelu stajao na ulaznim vratima jednog od najboljih istarskih ribljih restorana i ponosno pozdravljao brojne goste: od važnih istarskih vinara poput Visintina, Ipše, Kozlovića i Ivice Matoševića, do istarskog  župana. Matoševićevi su se pjenušci točili iz magnuma, dok su se stolovi savijali pod izobiljem atraktivnih i slikovitih jela.

Klaudio Ipša
Vili Matošević

Najprivlačnije su, svakako, izgledala dva ogromna zubaca, cijela narezana kao za carpaccio. Moramo priznati da u Hrvatskoj još nismo vidjeli takvu prezentaciju cijele sirove ribe, s glavom, teške barem šest ili sedam kilograma. A ni škampi crudo nisu zaostajali.

Edi Maružin

Viking, koji je dobio ime po junacima filma Dugi brodovi snimanog u Limu u šezdesetim godinama, danas je definitivno jedna od značajnih institucija istarske i nacionalne gastronomske scene. Prilično je fascinantno da jedan restoran doživi šezdeset godina bez promjene vlasništva i da već desetljećima ima istog voditelja, čovjeka koji bi bio kadar s lakoćom upravljati  hotelom s pravih pet zvjezdica. Viking u Limskom kanalu primjer je života, više života, trajno i iskreno posvećenih restoranskom poslu. I to ga čini posebno vrijednim.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.