Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

SPEKTAKL U KOBARIDU 21. srpnja u Hiši Franko gostuje Santiago Lastra iz londonskog KOL-a, jedan od najutjecajnijih chefova srednje generacije

Santiago Lastra je Meksikanac, njegovi londonski restoran KOL, u čijem podrumu radi i mezcaleria, 17. je na listi World’s 50 Best Restaurants. Lastra je definitivno jedan od najujtecajnijih svjetskih chefova srednje generacije.  

Lastra je studirao jena Arte Culinario Coronado u Meksiku, magistrirao je na kulinarskoj inovaciji u Baksijskom kulinarskom centru i završio razvojni program na u danskom Nordic Food Labu. Njegov rad u KOL-u za današnju je restoransku scenu značajan gotovo koliko su nekad bila istraživanja Renea Redzepija u Nomi ili Andonija Aduriza u Mugaritzu, kod kojih je neko vrijeme i kuhao. 

Lastra jedan je od chefova koji nastavlja projekt afirmacije meksičke kulture hrane, važan za cijeli svijet.    S tim da Lastra svoja rješenja traži u novom kontekstu dovršene globalizacije, gastronomskih tradicija i kultura koje ponovno otkrivamo iz postkolonijalne perspektive i ponajviše u kontekstu istinske, komplicirane multikulturalnosti. Lastra je već niz godina ime koje prate svi svjetski gastronomski stručnjaci, a otkako je 2020. otvorio KOL i dobio Michelinovu zvjezdicu, njegov je status neupitan. 

Santiago Lastra 21. srpnja dolazi u Hišu Franko, gdje će prirediti večeru sa cheficom Anom Roš. Hiša Franko lani je dobila treću Michelinovu zvjezdicu i trenutno je 48. na listi World’s 50 Best Restaurants. Podsjetimo, Ana Roš je u istom izboru 2017. proglašena najboljom cheficom na svijetu. Ana Roš je za afirmaciju slovenske i regionalne gastronomije učinila koliko i Lastra za Meksičku. Oboje chefova istražuju kako vrlo specifične, lokalne elemente kulture hrane prevesti na jezik razumljiv globalnoj visokoj gastronomiji ali i ugraditi ih u taj sistem kao novu i potencijalno trajnu vrijednost.

Večera Santiaga Lastre i Ane Roš u Hiši Franko najbliži je vrhunski svjetski gastronomski događaj na koji možete otići iz Hrvatske bez da kupujete avionske karte, stoga razmislite o investiciji i rezervaciji. Cijena večere je 325 eura po osobi. Poznati funky vinski pairing Hiše Franko prilagođen ovoj večeri, stoji 170 eura po osobi. 

Hiša Franko X KOL

21. srpnja 2024.

Staro selo 1, Kobarid, Slovenija

Rezervacije na WEB STRANICI HIŠE FRANKO ili na info@hisafranko.com

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.