Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Konoba Danijeli u Kringi ima atraktivne komore pune rezova crvenog mesa, ali to meso nažalost ne zna ispeći

Konoba Danijeli nalazi se takoreći u srcu Istre, pored Sv. Petra u Šumi, ali do nje nije posve jednostavno za doći. Makar nas je navigacija dovela na bijelu cestu dugu nekoliko kilometara, zapravo smo dobro pomučili da bi došli do Konobe Danijeli. 

U Konobi Danijeli, za koju smo od poznanika čuli samo dobre stvari, došli smo sa željom da pojedemo lagani i brzinski ručak, vjerojatno samo predjelo i tjesteninu. No, kad smo stigli na zaista lijepo imanje Konobe Danijeli, atraktivno uređene s vrtom, terasom vanjskom pekom i roštiljem pred kamenom kućom, ugledali smo veliki vinski hladnjak i dry agero na terasi. To je bilo dovoljno da se predomislimo.

Konoba Danijeli, iako se nalazi usred ničega, izgleda fantastično, a gosti su to očigledno prepoznali pa je i u četvtak poslijepodne na terasi bilo nekoliko veselih grupa gostiju. Pogled na jelovnik nije osobito obećavajući. Lijepo uređeni Danijeli odlučio se za jelovnike, plastificirane i prepune fotografija jela tipične za turističke restorane nižeg ranga. Jelovnik je klasičan istarski, s tjesteninama, maneštrama, palentama i steakovima, kao i zanimljivim odjeljkom u kojem se nalaze jela ispod peke, ali njih treba unaprijed naručiti i to za minimalno četiri osobe. Znači, dolazite li u dvoje ne možete probati vjerojatno najzanimljiviji dio jelovnika.

Naručili smo ramstek istarskog goveda i teletinu sa žara. Jedini prilog bio je restani krumpir s pršutom i njihova verzija sataraša. Dosta neobično da se nudi samo jedan prilog, ali Hrvati vole krumpir uz sve, pa je on možda bio i najsigurniji odabir. Odmah treba konstatirati da su jela koja smo pojeli u Konobi Danijeli bila ukusna, ali bilo je i težih grešaka. Prvo, meso su stiglo na mlakim tanjurima, što je temeljna pogreška u serviranju steakova.

Drugo, naš steak istarskog goveda bio je prilično tanko rezan i  neravnomjerno pečen. Na dijelovima je bio gotovo well done, a na nekima medium kako smo i naručili. Treće, steaku je nedostajalo više krupnije stoli, po mogućnosti cvijet soli i izraženije Maillardove reakciju. Teleći kotleti su također patili od pogrešaka, jedan dio činio je fantastičan komad mesa, dok je drugi bio žilaviji i suhlji. Restani krumpir s pršutom je solidan, ali ne više od toga. Voljeli bismo kad bi bio malo manje mastan.

Klasične palačinke, kakve nekad svi poželimo, također su bile zadovoljavajuće, ali također ne više od toga. Hrana u Konobi Danijeli je ukusna, ali se ona ne može plasirati među vodeće istarske konobe po tehnikama, kreativnosti ili najboljim namirnicama. Servis je ugodan i profesionalan, ugostiteljske prakse nisu prevarantske i ambijent je odličan. Uz ručak smo pili fantastičnu Damjanićevu Borgonju, a račun je iznosio 89 eura. 

KONOBA DANIJELI

Danijeli 76, Kringa

HRANA 3  VINA 3  SERVIS -4  AMBIJENT 4 

VISA Inspire_logo_web copy
PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.