Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Grad Dubrovnik otkazao ugovore za 11 restorana u staroj jezgri jer su stolovima blokirali prolaz

dubrovnik

Grad Dubrovnik objavio je da je otkazao ugovore za još četiri ugostiteljska objekta u povijesnoj jezgri. Ranije je iz istog razloga otkazano 11 ugovora. Razlog je, objašnjavaju, nepropisno postavljanje terasa koje je blokiralo normalan prolaz ulicama.

Ugovori su otkazani dvama restoranima u ulici Za Rokom, jednom u Širokoj ulici te jednom u ulici Prijeko. U svim slučajevima prekršena je gradska odluka o zakupu javnih površina. “Zakupci su dužni prestati se koristiti javnim površinama koje su predmet ugovora o zakupu i ukloniti sve stolove i stolice s javne površine. Ponovno zaključenje ugovora mogu zatražiti nakon otklanjanja okolnosti koje su dovele do otkaza ugovora, ali ne prije protoka roka od sedam dana”, stoji u priopćenju dubrovačke gradske uprave. Dubrovačke vlasti zadnjih nekoliko sezona raznim mjerama pokušavaju kontrolirati situaciju u gradu tijekom turističke sezone.

Lani su zabranili vožnju kofera s kotačićima kroz staru jezgru, prestali su izdavati nove dozvole za otvaranje apartmana u gradskoj jezgri, a sada čiste i terase. Riječ je, međutim, o manjim birokratskim mjerama koje su nužne ali dugoročno neće strateški poboljšati dubrovački turizam. Dubrovnik i dalje pati od drastičnog manjka zaista luksuznih hotela, gastronomska ponuda izvan Nautike, 360 i par neformalnih lokala je tragična, a ostali sadržaji kakve bi destinacija prvoga reda poput Dubrovnika trebala nuditi nikad nisu ni postojali. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.