Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Nije problem u tome što Kraševe čokoladne napolitanke koštaju 7 eura. Problem je u tome što ništa ne valjaju

Index je danas objavio nekoliko prosvjeda s weba, ubog cijene Kraševih čokoladnih napolitanki, jednog od ikonografskih proizvoda najveće hrvatske konditorske industrije. Kupci Kraševih napolitanki počeli su se, čini se, zgražati nad činjenicom da njihova omiljena slastica košta oko sedam eura za kutiju od 500 grama.

U bivšem novcu to iznosi oko 54 kune: čokoladne napolitanke u raznim hrvatski dućanima sada koštaju između 6,80 i 7,19 eura. Problem, međutim, nije u cijeni nego u kvaliteti. Kraševe čokoladne napolitanke koriste vrlo lošu čokoladu i već par godina nemaju okus prave čokolade, a kamoli crne čokolade. Kraševe čokoladne napolitanke jednako su bezlične i zamalo jednako preslatke. kao u osamdesetim godinama, kad se nisu proizvodile s pravom čokoladom (jer je Jugoslavija poslije Titove smrti ostala bez deviza za uvoz kakaovca, kave i mnogočega drugog) nego s tamnim šećernim preljevom. 

Grupa Pivac, glavni protagonist najnovije istrage europskih tužitelja, preuzela je Kraš prije nekoliko godina. Od tada ionako mediokritetska razina Kraševih proizvoda uporno pada. Kupovati Kraševe čokolade postalo je jednako kupovanju Pivčevih pršuta. Teško je reći koji je proizvod lošiji.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.