Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

ŠANKER KOJI MRZI CRAFTOVE Konobar kafića u Heinzelovoj jučer nam je rekao da goste koji traže craft piva šalje u kafić u Radićevoj. Nekoliko kilometara dalje

craft-pivo-tocenje

U lijepim novim zgradama u Heinzelovoj kraj bolnice Sveta Katarina, nedavno se otvorio ugodni kafić Spot. Spot ima veliku stratešku prednost: pola kilometra uokolo ne postoji nijedan atraktivno uređeni kafić. Spot ima i vrlo ljubazne konobare. Koji, međutim, nisu zainteresirani za pivo. Mladog gospodina koji je jučer radio za šankom pitali smo hoće li Spot držati craftove.

“Pa imamo Peti element, odgovorio je Spotov šanker. Kad smo rekli da Peti element baš i nije pravi craft čovjek se složio, očito se razumije u svoj svoj posao. Pa smo zatim pitali hoće li Spot nuditi bilo što od Varionice, Zmajske pivovare ili Nove runde.

Odgovor nas je začudio: “A ne, to ne planirano uzimati. Previše kafića sad prodaje takva piva. Evo, moj prijatelj vodi Valhallu u Radićevoj. On ima toliki craftova da ljude koji pitaju za craftove šaljem u Valhallu.” Dakle, Spot iz Heinzelove goste koji žele piti craftove upućuje u nekoliko kilometara udaljeni kafić u centru što je, mora se priznati, dosta neobično i nadasve nepraktično. Još je neobičnija odluka da se craftove ne drži zato jer ih ima u drugim kafićima. Heineken, koji zauzima velik dio Spotova hladnjaka s pivom, prodaje se apsolutno svugdje. Čini se naprosto da Spotov šanker ne voli pivo, pa Spot radije drži loše nego dobro pivo. Šteta, baš smo se ponadali da smo dobili kvartovski kafić u kojem ćemo provoditi malo više vremena.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.