Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Journal.hr proglasio je Burgerajeve sladolede najzabavnijima u Zagrebu

Burgeraj, najbolji zagrebački burger bar na novoj je lokaciji u  Vlaškoj 35 veći je prostor i najvažnije – novu terasu – iskoristio za širenje ponude. Burgeraj je nedavno na meni stavio sladolede koje rade sami, i koji su odmah postali hit. Vodeći hrvatski lifestyle portal Journal.hr Burgeraj je proglasio svojim izborom mjeseca za lipanj, a njihove sladolede najzabavnijima u gradu.

Burgerajeve sladolede, gelato pod nazivom Krema, vlasnici Željko Kvarda i Danijela Stepić rade sami i ručno bez ikakvih komercijalnih aditiva, baš kao i burgere. Za njih je, rekli su Journalovim novinarima, gelato dosad najosobniji projekt, jer omoguća puno veći kreativni izraz od burgera. U Burgeraju za gelato koriste isključivo prirodne sastojke i ideja im je imati mali broj osnovnih okusa kojima će dodavati sezonske i posebne verzije gelata. Trenutno imaju tri osnovna okusa.

Choco Stout od čokolade i stout piva je svojevrsna posveta Zagrebu i ikonografiji burgera, Garden Rose od ruže s džemom od rabarbare inspiriran je njihovom kućom i vrtom u Istri i Mango Sticy Rice, dok je gelato od riže s umakom od manga kremasti spomenik Aziji, gdje najradije putuju. Uz ova tri potpisna okusa, u Burgeraju trenutno možete probati sezonski Strawbery Blonde od jagode, mlaćenice i zobenih keksića i Wild Sage, najzanimljiviji Burgerajev gelato napravljen od cvjetova divlje kadulje i komadića torte od maslaca. U povremenoj ponudi su voćni sorbeti. Burgeraj sve sladolede prodaje pakirane u male kutije, a u planu im je postaviti vitrinu iz koje će sladolede moći direktno posluživati gostima. Burgerajevi sladoledi neočekivan su i vrlo dobrodošao doprinos zagrebačkoj sladolednoj sceni.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.