Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

PRIČA O USPJEHU Krčka Rivica sinoć je spektakularnom feštom sa stotinama gostiju proslavila 90. rođendan

Prije točno 90 godina obitelj Lesica iz Njivica na Krku počela se baviti turizmom i ugostiteljstvom. Dražen Lesica, današnji vlasnik Rivice, najboljeg krčkog restorana, ovog je proljeća organizirao niz pametnih, nostalgičnih večera koje su goste podsjetile kako se u Njivicama kuhalo tridesetih, šezdesetih i devedesetih godina prošlog stoljeća.

Rođendansko Rivičino proljeće doživjelo je vrhunac u petak 7. lipnja, na glavnoj proslavi 90. obljetnice obitelji Lesica u ugostiteljskom poslu. Sinoć se pred Rivicom i u Rivici okupilo stotine uzvanika, uključujući vinare, distributere vina, predstavnike nacionalnih, regionalnih i lokalnih turističkih vlasti i novinare. Pjenušci i šampanjci tekli su u potocima rivom u Njivicama od osam do pola deset.

Vlasnik Rivice Dražen Lesica
Dražen Lesica sa svojim timom

Slijedio je protokolarni dio proslave s kratkim i simpatičnim govorima, a zatim gala večera i fešta koja je trajala do kasno u noć. Večera je počela cevicheom od lubina. Poslije brancina poslužen je izvrsni consomme od škampa s većim repovima škampa, pa bogata pasta s hlapom.

Direktor Hrvatske Turističke zajednice Kristijan Staničić
Gradonačelnik Krka Dario Vasilić

Sočni, pažljivo pečeni divlji lubin zaključio je izvrsnu Rivičinu rođendansku večeru. Rivica se već dugo nalazi u gornjem ešalonu hrvatske restoranske scene. Odlično organiziranim, višemjesečnim obilježavanjem 90. godišnjice obiteljskog biznisa ražen Lesica dodatno je institucionalizirao Rivičin status u vrhu hrvatske gastronomije.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.