Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Zatvorila se Asia u Green Goldu. Otvara se Asia u Šenoinoj 1

Prvoga dana lipnja zatvorio se kineski restoran Asia Gold u Green Goldu. Asia Gold originalno je otvorena prije više od 11 godina na drugom katu Green Golda. U ono su vrijeme vlasnici Green Golda mislili da će taj zagrebački poslovni centar funkcionirati i kao ozbiljno gastronomsko središte.

Prva Asia Gold bila je ambiciozan kineski restoran koji je katkad držao čak i abalone, morsku delikatesu koja se nikad prije ni poslije nije servirala u Hrvatskoj. No, ideja o Gold Greenu kao gastronomskoj središnjici istočnog Zagreba vrlo je brzo doživjela debakl. Viši katovi pretvoreni su u urede, dok je Asia Gold spuštena u podrum gdje je funkcionirala kao all you can eat restoran s ograničenim radnim vremenom.

Ovog je proljeća napokon dovršena obnova raskošne palače na uglu Šenoine i Tomislavca. U velikom podrumu te prelijepe zgrade dugo je godina poslovala prva Asia gospođe Chen, pošto se morala maknutu s originalne lokacije u Petrinjskoj, gdje je otvorena još 1990. godine. Asia se poslije duge pauze ovih dana vraća u podrum impozantne kuće u Šenoinoj 1. Gospođa Chen, vlasnica lanaca Asia i Wok and Roll, svojedobno je razmišljala da Asiji u Šenoinoj da malo više tajlandskog štiha. Ne bi bilo loše da se to i ostvari, budući da osim street fooda i Zagrebu i dalje ne postoji ni jedan tajlandski restoran.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.