Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

PARADAJZ FROM PARADISE BBQ truck braće Nekić i barmenski kolektiv Gringos de Croatia 21. lipnja stižu na jezero Kipišće u Svetoj Nedelji

Paradajz from Paradise je gastro event koji se svakoga ljeta održava u parku jezera Kipišće u Svetoj Nedelji. Paradajz from Paradise, nazvan tako u čast lokalne obiteljske firme Rajska, najboljeg hrvatskog proizvođača rajčica iz staklenika, lani je privukao masu posjetitelja, a ove godine najavljuje nekoliko važnih novosti.

Prvo, braća Marin i Josip Nekić na svom će čuvenom BBQ food trucku predtaviti nova jela i unaprijeđene klasike. Premijerno će predstaviti svoj poznati pulled pork sendvič, u novom izdanju s džemom od Rajska rajčica sorata Bumblebee i Sunstream. 

“Uvijek se trudimo koristiti domaći proizvod, a finalno jelo ponuditi s nekom osobnom pričom iza toga. Rajska rajčica se uzgaja u Svetoj Nedelji gdje i radimo ovo događanje kao hommage lokalnoj proizvodnji. Osim apgrejdanog pulled pork sendviča, napravili smo novu salsu od rajčica za nachose, sorata Bumblebee, Sunstream, Campari i Yoom te raznih mediteranskih začina. Kad smo složili salsu, toliko nas je okus podsjetio na salsu bake Antice i tunkanje prstiju u staklenke da smo salsu nazvali po baki. Naravno, njoj tada nisu bile dostupne navedene sorte, ali okus je baš kao iz djetinjstva!” objašnjava Marin Nekić.

Gringos de Croatia

Nekići rajčice peku u Josper pećima na temperaturama između 300 i 350 stupnjeva kako bi im koncentrirali okus, a pripremu i zagrijavanje roštilja ugljenom posjetitelj će moći gledati kao cooking show. Uz izvrstan roštilj braće Nekić, na Paradajz from Paradise ove će se se godine miješati izvrsni kokteli kolektiva Gringos de Croatia. Gringos de Croatia je skupina hrvatskih barmena koji promoviraju meksičke destilate, ponajprije tekile i mezcale, kroz autorske koktele i dijeleći znanja sa svojih putovanja po meksičkim destilerijama.

Nedavno smo u zadarskom baru Colonna u kojem su gostovali probali njihov novi brutalni koktel s Bruxo mezcalom, vetiverom i amarom, vrijedi probati sve što rade Gringos de Croatia. Paradajz from Paradise dosta pažnje pokanja i djeci, ponajprije organizacijom radionicama Bumbargrad i učenja od grafitera Leona Golubića. Svirat će Silente, ZSA ZSA i Daddy Cool Band

Paradajz from Paradise

park jezero Kipišće, Sveta Nedelja

21.-23. lipnja 2024

19:00 do u noć

Detalje možete pronaći na Facebooku i Instagramu Turističke zajednice Sveta Nedelja i kulturnog ljetnog programa Domenikana.  

Fotografije/Salty Business i privatna arhiva braće Nekić

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.