Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Zatvara se Velvet u Dežmanovom prolazu

Vlasnici cafea Velvet u Dežmanovom prolazu danas su objavili na trajno zatvaraju. “Dragi naši gosti, dragi prijatelji, Velvet se odlučio odmoriti!,” napisali su u Instagram postu, Bezbrojne smo lijepe, vesele i opuštajuće trenutke dijelili svih ovih godina. Mi to nećemo lako zaboraviti. A sigurni smo da će Velvet ostati i u vašim srcima. Hvala vam na povjerenju, te ljubavi i energiji koje ste utkali u ovo naše zajedničko putovanje. Do iduće prilike, veliki pozdrav iz Velveta! ❤️”

Velvet su prije deset godina otvorili najpoznatiji hrvatski cvjećar Saša Šekoranja i vlasnica agencije PRiredba Ana Petričić Gojanović. Prije nekoliko godina bili su ga nakratko preuzeli vlasnici cafea Verde. Velvet je na početku radio u manjem prostoru koji je postavio posve nove estetske standarde za zagrebačke cafee, a kasnije se proširio na susjedni veći prostor u kojem je radio do zatvaranja. Prije mjesec dana Velvet je prestao raditi preko tjedna i otvarao se samo vikendom. Danas su potvrdili da zatvaraju.

Velvet je zaista bio jedan od najomiljenijih zagrebačkih lokala, mjesto na kojem se odvio bezbroj evenata i promocija, u kojem u špicama godinama nije bilo moguće naći mjesto više. Iako ponuda u Velvetu nikad nije bila osobito ambiciozna, on je dizajnom, atmosferom i idejama poput mikroklizališta koje je za jedan Advent otvorio na terasi, dosta dugo određivao trendove u svom žanru. Velvet je bio civiliziran kafić kakvih u gradu nikad nema dovoljno, bit će zanimljivo vidjeti kako će njegov prostor funkcionirati u idućoj inkarnaciji. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.