Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Ferrero je lansirao Nutella sladoled. Kutija od 470 grama koštat će 4,99 eura

Talijanski konditorski div Ferrero u Parizu je predstavio svoj novi hit, Nutella sladoled. Prema pisanju talijanskih medija koji se pozivaju na izvore u kompaniji, Nutella Ice Cream Pot kako se zove novi proizvod, u supermarketima bi se trebao pojaviti do kraja lipnja, u kutijama od 470 grama koje će se prodavati za 4,99 eura. Ferrero zasad ne potvrđuje niti demantira te informacije, daljnjih detalja o datumima izlaska i samom proizvodu nema iako je kompanija nedavno najavila sladoled na LinkedInu. 

Informacije o Nutella sladoledu prvi su objavili francuski portali. Ferrero ove godine slavi 60. obljetnicu Nutelle i nastavlja diversificirati proizvode pod njenim brendom. Nutella sladoled trebao bi nastaviti uspješan Ferrerov ulazak u ovu kategoriju sa sladoledima Kinder, Ferrero Rocher i Raffaello. Tranzicija distribucije slatkiša u sladolede je komplicirana jer podrazumijeva skuplju opremu, procjenu vremenskih uvjeta i dostavu sladoleda na prava mjesta u pravo vrijeme.

Ferrero je izazov svladao uspješno, lani mu je promet smrznutih proizvoda rastao 35 posto i povećali su tržišni udjel. Od Nutella sladoleda, koji će biti napravljen od lješnjaka kao i namaz, prekriven slojem Nutelle i obogaćen hrskavim komadićima Nutelle, očekuju najviše dosad u toj kategoriji. Ferrero je na prvim sladoledima 2018. surađivao s Unileverom, a u međuvremenu su postavili svoju proizvodnju akvizicijom španjolskoj proizvođača sladoleda Ice Cream Factory Comaker (ICFC) za 100 milijuna eura. Ferrero sve svoje sladolede sada proizvodi u Valenciji.  U siječnju 2023. kupili su američkog proizvođača sladoleda Wells Enterprises, poznatog po brendovima Blue Bunny i Halo Top, i talijansku grupu za smrznuta peciva Fresystem, koja proizvodi Nutella muffine.

Ferrero postupno širi mrežu smrznutih proizvoda s ciljem dostizanja jednakog tržišnog udjela koji ima u keksima, oko 15 posto. Diversifikacija im je dosad bila vrlo uspješna, ukupni promet Ferrera u fiskalnog godini 2022/23 rastao je 21 posto, na 17 milijardi eura.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.