Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

José Andrés više nije direktor svoje restoranske grupe. Fokusirat će se na World Central Kitchen i medije

jose andres

Nakon tri desetljeća i uspješnog vođenja 40 restorana, chef i humanitarac José Andrés dao je ostavku na poziciji izvršnog direktora svoje restoranske grupe. José Andrés karijeru je počeo s tapasima u restoranu Jale u Washingtonu da bi u idućih nekoliko desetljeća izgradio ozbiljno poslovno carstvo. Sad kada više nije na izvršnoj funkciji, više će se fokusirati na World Central Kitchen, mobilne pučke kuhinje iz kojih hrani ljude na poprištima najvećih svjetskih kriza, i svom rastućem medijskom biznisu s televizijskim serijama, kuharicama i drugim sadržajem. 

Novi direktor José Andrés Grupe (nekad ThinkFoodGroup) je Sam Bakhshandehpour, koji će voditi daljnje širenje posla na međunarodnim tržištima. José Andrés nedavno je dobio veliku investicijsku rundu od globalne investicijske firme RockCreek pa je trenutak optimalan za promjene u upravi. José Andrés ostat će uključen u kreativu i nastavit će kao izvršni predsjednik grupacije.  

“Zadnjih 30 godina radim bez prestanka, posebno zadnjih 15 godina… Trebam malo zraka. Ovo mi daje zraka,” objasnio je novinarima. Časopis Time Andrésa je svojedobno proglasio najutjecajnijim chefom na svijetu, a 2019. je nominiran za Nobelovu nagradu za mir za rad World Central Kitchena.  

Grupa Joséa Andrésa priprema nova otvaranja restorana u luksuznim hotelima poput Hyatta na Miami Beachu i nekoliko otvorenja u luksuznim nekretninama Simon Property Grupe, kao što su Bazaar Mar u Vegasu i Bar Centro u Palo Altu.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.