Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

NAJJEFTINIJI DOBAR BAR NA MORU? U GiGi’s Bubbles & More kraj Poreča dvije čaše vrhunskog pjenušca i veliki cappuccino platili smo 11 eura

GiGi’ Bubbles & More nalazi se na hotelskom otočiću Sv. Nikola, u hladu iznad mola gdje pristaje brod koji goste prebacuje s otoka u Poreč i natrag. GiGi’s ima prekrasan pogled na more i porečku rivu, jako ljubaznog barmena i netipično niske cijene.

U nedjelju oko podneva na GiGigijevoj smo terasi popili dvije čaše Veraldina pjenušca Blanc de Noirs, vjerojatno najboljeg istarskog klasičnog pjenušavog vina, i veliki cappuccino. Tražili smo račun i nismo mogli vjerovati kad nam je barmen rekao “11 eura, molim.”

Da pojasnimo: vrhunski klasični pjenušac poput Veraldina Blanc de Noirs u barovima i restoranima na moru načelno košta između 7 i 10 eura za čašu. A veliki cappuccino na terasi jednog opatijskog hotela s lažnih pet zvjezdica košta pet eura. Dakle, cijene u GiGi’s Bubbles & More niže su ne samo od brojnih ovogodišnjih ekscesnih cijena na obali nego i od standardnih cijena na koje smo navikli.

GiGi’s se nalazi na jako dobroj lokaciji, par metara od mora. Pola sata kasnije u porečkom vinskom baru Barolin, tri čaše izvrsnog i teže dostupnog Radovanova Sauvignona (puni se par tisuća butelja) i veliku bocu Jamnice platili smo 16 eura, što je opet vrlo povoljno. Barolin toči više desetaka vina na čaše, a najskuplje je bijelo malvazija Omo, koja košta sedam i pol eura. Niz dobrih mladih malvazija toči se za tri i pol do četiri eura. Vlasnik nam je rekao da je u noći sa subote na nedjelju bio pun do dva ujutro.

Primjeri Barolina i GiGi’s Bubbles & More bara pokazuju da i sezonski barovi, koji se nalaze u prvom redu do mora, mogu poslovati efikasno i uz prijateljske cijene. Što brojni jadranski ugostitelji ne razumiju ili češće ne žele razumjeti. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.