Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Bobo Cerea sinoć nam je u Poreču skuhao genijalne raviole s jastogom i ružičastom pjenom od šampanjca

Načelno govoreći, ne volimo espume. Smatramo ih pomalo zastarjelim i prečesto nepotrebnim. Ne volimo espume osim kad su savršene. Poput ružičaste pjene od šampanjca na raviolima s jastogom i burratom, koje nam je jučer u porečkom restoranu Miramare by Fratelli Cerea skuhao osobno Bobo Cerea, čiji restoran Da Vittorio kraj Bergama već petnaestak godina drži tri Michelinove zvjezdice.

Cereina pjena od šampanjca čvrsto je stajala petnaestak minuta, dok je nismo pojeli. I bila je prepuna okusa i svježine. Eterična pjena od šampanjca stvorila je sjajan kontrast bogatim medaljonima jastoga i kremastoj burrati. Bobo Cerea u subotu navečer predstavio je novi meni svog hrvatskog restorana Miramare by Fratelli Cerea, otvorenog lani na otočiću Sv. Nikola kraj Poreča.

Jučerašnji je Cerein degustacijski meni sadržavao neka jela o kojima smo već pisali, poput Bellinija od gambera rossa, bresaka i rajčica, sirove tune u bagna caudi i legendarnih pacchera Da Vittorio, jedine paste s rajčicom na svijetu koja je dobila tri zvjezdice.

Osim raviola sa šampanjskom pjenom i jastogom, jučer smo probali još dva nova jela. Linguini s vongolama i botargom od tune slasni su i bogati comfort food. No “juha” od škampa, kozica i dagnji servirana u kremi od kruha i intenzivnom umaku od rajčica s coulisom od bosiljka bila je impresivno intenzivna. Puno čilija u aftertasteu učinilo je Cereinu “juhu” najuzbudljivijim novim jelom na Miramareom meniju, uz otmjene cappelline s kavijarom i aristokratske raviole s jastogom i šampanjcem. Bobo Cerea u manje je od godinu dana učinio svoj porečki restoran jednim od gastronomski najuzbudljivijih u Istri.

U subotu navečer upoznali smo novu Miramareovu sommelierku Ivanu Pavlić, koja efikasno i nenametljivo obavlja svoj posao: pili smo Ca’ del Bosco Rose i Movijino Veliko Belo iz 2017.

Miramareovi konobari jučer su se susreli s kompliciranim zadatkom: stolovi za četrdesetak gostiju bilo su postavljeni na terasi pokraj bazena. No, odjednom je s mora došao toliko snažan vjetar da su čaše, jelovnici i ubrusi počeli letjeti u bazen.

Miramareovo osoblje u nekoliko je minuta brzo i precizno preselilo četrdesetak gostiju sa svim njihovim čašama, bocama i tanjurima u zatvorenu blagovaonicu. Bio je to ogledni primjer dobre reakcije u nepredviđenim situacijama.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.