Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U Premier Wine Clubu Dina Kušena probali smo zaista fantastični ribeye od japanske govedine Tajima Sanda

Podsjetimo, vlasnik Acrobata Dino Kušen lanjskog je listopada posjetio Japan u društvu chefa zagrebačkog restorana ManO2 Hrvoja Kroflina.  Tom je prigodom gospodin Kušen dogovorio uvoz određenih količina govedine Tajima Sanda.

Tajima Sanda jedan je od najcjenjenijih brendova japanske govedine. Tajima je jedna od nekoliko pasmina japanske stoke koja se na na engleskom zove Japanese Black. Tajima iz prefekture Hyogo otkud dolazi Tajima Sanda, certificirana je kao kobe beef, kavijar među govedinom. Dino Kušen ove je godine u Hrvatsku doista uvezao Tajimu Sanda: u Takenoku je organizirana pokazna večera, koja je izazvala veliku pozornost zagrebačke restoranske publike.Nismo stigli na Takenokovu večeru, ali smo u utorak u podrumu Kušenove vinoteke Premier Wine Club u Bleiweissovoj ulici u Zagrebu probali ribeye od Tajime Sande, koji je uistinu fantastičan.

Dino Kušen

Imamo ponešto iskustva s japanskom crnom govedinom. Najbolje kobe steakove jeli smo u njuroškoj Masi i londonskoj Engawi. Ovdje je važno upozoriti na dvije činjenice. Pravi, zaista vrhunski kobe topi se u ustima. Drugo, vrhunski kobe trebalo bi peći na nešto nižoj temperaturi od europskih i američkih steakova. Kobe u teksturi mora ostati potpuno putrast. Ribeye koji smo ručali u utorak u Bleiweissovoj zadovoljava oba kriterija. Radi se o jednom od najspektakularnijih rezova govedine koje smo dosad probali u Hrvatskoj. Uz ovaj preukusni kobe pili smo elegantno crno vino s Tenerifa, Vinatigo Ensamblaje Tinto, cuvée nama pet manje poznatih  sorti, čija su elegancija i svježina odlično podržale putrasto japansku govedinu.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.