Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Madrid će u listopadu biti domaćin ceremonije World’s 50 Best Bars 2024.

Proglašenje najboljih 50 barova na svijetu u izboru World’s 50 Best Bars ove će se godine 22. listopada održati u Madridu. Za 16. izdanje najutjecajnije svjetske klasifikacije barova  anonimno će glasati rodno uravnotežena akademija koja okuplja više od 700 članova, barmena, konzultanata, pisaca i stručnjaka za koktele iz cijelog svijeta, a rezultate će neovisno ocjenjivati ​​Deloitte. Podsjetimo, na inicijativu dvojca zagrebačkog Peaches&Cream bara Mišela Posavca i Dominika Bečvardija, ocjenjivači World’s 50 Best Bars prije nekoliko su tjedana obišli i naše barove. 

Emma Sleight, direktorica sadržaja za World’s 50 Best Bars, izjavila je: “Veselimo se ponovnom okupljanju ove nevjerojatne zajednice kako bismo odali počast inovaciji, kreativnosti i neusporedivim postignućima najbolje svjetske miksologije i potakli znatiželju ljubitelja koktela širom svijeta.”

Prije svečane dodjele nagrada, World’s 50 Best Bar proglasit će dobitnike dviju posebnih nagrada. Za nagradu Michter’s Art of Hospitality glasaju svi članovi Akademije, koji imenuju bar u kojem su protekle godine imali najbolje iskustvo kao gosti. 

Za drugu posebnu nagradu Altos Bartenders’ Bartender glasaju barmeni koji nisu nominirani na listi. Nagrada se dodjeljuje barmenu koji je prema mišljenju svojih kolega najviše učinio za unapređenje barmenskog zanata. U idućih nekoliko tjedana, neovisno o tome nalaze li se na listi 50 najboljih svjetskih barova ili ne, barmeni će biti pozvani da se nominiraju za tri dodatne nagrade koje će biti objavljene na svečanosti u Madridu; 50 Best Bars Roku stipendiju, stažiranje u dva bara s liste koje dobiva jedan mladi barmen, i World’s 50 Best Bars  Bareksten nagradu za najbolji dizajn bara. Nagrada Siete Misterios dodjeljuje se za najbolji koktel meni. Svoju trenutnu kartu koktela može poslati bilo koji bar.  

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.