Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

BREAKING NEWS Badel je dokapitalizirao Old Pilote i preuzeo njihovu distribuciju, slijedi ozbiljno širenje

Badel 1862, vodeći proizvođač jakih alkoholnih pića u Hrvatskoj i regiji postao je strateški investitor u zagrebačkoj craft destileriji Duh u boci, proizvođaču Old Pilot’s gina. Badel je preuzeo distribuciju Duha u boci, dok su svi ostali segmenti biznisa ostali u domeni osnivača i vlasnika Hrvoja Bušića i Tomislava anadolca. Badel je u priopćenju o dokapitalizaciji objasnio kako su ga na ovo ulaganje potakli izvrsni rezultati proizvođača Old Pilot’sa i žele ih podržati u daljnjem širenju. Riječ je prvenstveno o širenju proizvodnje podizanjem novog pogona i jačanju tržišnih pozicija.

“Badel 1862 svoju lidersku poziciju na hrvatskom i tržištu Adria regije uspješno čuva već desetljećima zahvaljujući s jedne strane čuvanju svoje tradicije i vrijednog nasljeđa, a s druge uspješnim praćenjem trendova i prilagođavanjem svoje ponude novim navikama i željama potrošača. To uključuje i promišljeno širenje naše ponude premium proizvodima s kojima ostvarujemo izvrsne rezultate i na domaćem tržištu i u izvozu. Zato smo se uz sve što već radimo na tom području odlučili za još jedan iskorak. Kao strateški investitor ulazimo u suvlasništvo vodećeg hrvatskog craft proizvođača vrhunskih jakih alkoholnih pića sa željom da podržimo njihov daljnji razvoj i rast. Naime, u kategoriji premium jakih alkoholnih pića posebno mjesto imaju premium craft proizvodi kakve kod nas radi upravo Duh u boci. To nas je motiviralo na ovo strateško ulaganje koje će imati pozitivan utjecaj ne samo na Badel 1862 i Duh u boci već i na cjelokupnu domaću industriju“, izjavio je direktor marketinga Badela 1862 Lovro Vučković. 

Tvrtku Duh u boci osnovali su 2017. Hrvoje Bušić i Tomislav Anadolac, sa željom da proizvode whiskye. No Old Pilot’s gin koji su počeli proizvoditi u prvoj fazi destilerije brzo je postao toliko uspješan i počeo osvajati prestižne međunarodne nagrade da je do danas ostao njihov glavni proizvod. Ove godine Duh u boci trebao bi lansirati svoje prve whiskeye, u čemu će važnu ulogu također odigrati Badelova investicija.

“Ovo ulaganje Duh u boci vidi kao strateški savez koji će nam omogućiti da ostanemo vrhunska craft destilerija i zadržimo svoju autentičnost, a istodobno uz jedinstveno iskustvo, znanje i snagu Badela, ostvarimo značajniji rast prodaje i dodatno unaprijedimo naše poslovanje u cjelini. Ostajemo vjerni našoj misiji stvaranja izvanrednih, inovativnih alkoholnih pića, a uz podršku ovakvog strateškog investitora, sigurni smo da ćemo doprijeti do još brojnije publike ne samo u Hrvatskoj već i puno šire”, rekao je Tomislav Anadolac, suosnivač tvrtke Duh u boci.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.