Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

CARVING SHOW Na proslavi trećeg rođendana Gyotakua rezala se cijela plava tuna od 33 kilograma

Gyotaku je najveći sushi lanac u Hrvatskoj. Iako je pokrenut prije samo tri godine, Gyotaku posluje na već šesnaest adresa. Gyotaku je nastao u okviru restoranske grupe koja posjeduje Batak, najbrojniji lanac roštiljarni u Hrvatskoj, a prvi je chef bio Mladen Križanović, diplomac Tokyo Sushi Academy.

Gospodin Križanović postavio je visoke profesionalne standarde, kojih se Gyotaku do danas drži. U četvrtak predvečer u Spoonu na Slavonskoj aveniji proslavljen je Gyotakuov treći rođendan. Brojni gosti uživali su u sushiju, azijskim zdjelama i desertima koji su uključivali i voćni sushi.

Točila su se Erdorova vina i provansalski rose M de Minuty, no glavna je atrakcija bilo rezanje 33 kilograma teške plavoperajne jadranske tune, koja je ulovljena, a ne uzgojena. Tunu je osigurao Gyotakuov stalni dobavljač Crofish, a CroFishev japanski chef Nobuhito virtuozno je filetirao veliku ribu za svega nekoliko minuta. Ovaj jedinstveni carving show efektno je uveličao domjenak u povodu treće godišnjice Gyotakua, koji nije pokvario ni kasnopopodnevni proljetni pljusak nad Zagrebom. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.