Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Ivan Jug i Karlo Ferenčak uskoro u Staroj Vlaškoj otvaraju Noel Gourmet, bistro, vinski i koktel bar

Za zagrebački i hrvatski fine dining velika je šteta što Ivan Jug, najbolji hrvatski sommelier i Karlo Ferenčak, jedan od najboljih hrvatskih barmena, više ne rade u restoranu Noel u Dukljaninovoj ulici. No, za zagrebačku scenu demokratske, široko prihvatljive restoranske hrane to bi mogao biti golemi dobitak.

Ovih su se dana na izlozima većeg lokala u Staroj Vlaškoj odmah kraj famoznog Konzumova dućana bez prodavača, pojavili panoi s natpisom Noel Gourmet. Noel Gourmet trebao bi biti kombinacija bistroa, vinskog bara i koktel bara. Prije nekoliko mjeseci gospodin Jug pričao nam je da bi se na meniju Noel Gourmeta trebale naći gourmet pizze kao i niz sezonskih dnevnih jela. Govorilo se i o posebnim autorskim Ferenčakovim koktelima, kao i o iznimno širokom izboru vina, šampanjaca i pjenušaca na čaše.

Sommelier Ivan Jug

S obzirom na činjenicu da između Draškovićeve i Trga bana Jelačića ne postoji ni jedan lokal s dobrom hranom osim burger bara Burgeraj, Noel Gourmet morao bi postati instantan veleuspjeh. Zanimljivo je da se u profesionalnim krugovima govori kako u projektu Noel Gourmet sudjeluje i jedan veliki slovenski vinski distributer.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.

})