Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U Esplanadinom Le Bistrou traju Dani jagoda. Probali smo elegantni kolač od skute sa sorbetom od jagoda i hibiskusom 

Esplanadin Le Bistro već tridesetak godina, možda s tek pokojom pauzom, u svibnju priređuje Dane jagoda. Sredinom 90-tih glavna su atrakcija Esplanadinih Dana jagoda bile jagode u umaku od zelenog papra i balsamica; nitko u Hrvatskoj  nije vidio jagode u takvom gastronomskom kontekstu.

Zatim se sredinom dvijetisućitih u Esplanadinom Bistrou kuhao klasični rižoto s jagodama, što je u ono vrijeme također bilo stanovita inovacija. A ovoga svibnja Dani jagoda prolaze u znaku elegantnih, senzualnih deserata s najomiljenijim svibanjskim voćem. Karta Le Bistroa posvećena jagodama sadrži pet mirisnih slastica: šnenokle s kremom od vanilije, karameliziranim i svježim jagodama, cobbler od jagoda sa sladoledom od kokosa, tart s bademima, kremom od šampanjca , svježim jagodama i mentom, madeleines od jagoda s pestom od badema i bosiljka, kremom od limuna i svježim jagodama i kolač od skute sa sorbetom od jagoda. Jučer smo pojeli nježni ali zanosno aromatični kolač od skute sa svilenkastom skutom od jagoda i hibiskusa, sorbetom od jagoda i svježim jagodama. Riječ je o uvjerljivo najelegantnijem desertu od jagoda koji smo probali ovoga proljeća.

Zanimljivo je da Esplanadine slastice s jagodama nisu skupe, ne samo prema kriterijima luksuznog hotela. Ovi lijepi i ukusni kolači koštaju između pet i pol i sedam eura, što je više nego prijateljska cijena za uživanje u jagodama u otmjenom Esplanadinu ambijentu.

Le Bistro uz slastice s jagodama preporučuje Šemberov Rose i Tomčev Millenium. Mi bismo svakako dodali i Moscato d’Asti, niskoalkoholno pjenušavo vino iz Pijemonta koje se upravo idealno slaže s voćnim desertima i svježim voćem.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.