Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

OBAVEZNO GLEDATI Na 24Kitchen prikazuje se Hairy Bikers Go West. Dave Myers, jedan od dvojice Hairy Bikersa, umro je od raka neposredno poslije emitiranja prve epizode 


Sinoć smo pogledali jednu od sedam epizoda serije Hairy Bikers Go West. Hairy Bikers bili su čuveni britanski televizijsko motorističko gastronomski duet.

Dave Myers i Si King postali su Hairy Bikers 2005. godine; prije su radili u TV produkciji. U skoro dvadeset godina postojanja Hairy Bikers snimili su niz reportažnih serijala, koji su se bavili hranom, ali još više društvenim i etnografskim kontekstom hrane u pojedinim dijelovima svijeta. Njihove epizode s Route 66 uvjerljive su i tople kao da je scenarij pisao sam Bruce Springsteen. Ili Woodie Guthrie.

King i Myers nikad se nisu upuštali u visoku kuhinju, ni u tehničke detalje koje veliku hranu čine velikom hranom. Oni su naprosto, iz godine u godinu, svijetu pokazivali prehrambene običaje raznih područja u Velikoj Britaniji i Americi, ali uz dovoljno profesionalne kompetentnosti da nikad ne bi skrenuli u poluprofesionalni, populistički kič tako tipičan za većinu suvremenih televizijskih sadržaja o hrani.

Prije dvije i pol godine Dave Myers obolio je od raka. Neko vrijeme nije mogao hodati, a kamoli voziti motor. Kad se donekle oporavio poslije točno 37 krugova kemoterapije, Hairy Bikers počeli su snimati svoj zadnji serijal Hairy Bikers Go West, koji je briljantan i fizički boli.

Myers ponovno vozi motor, kuha, otvoreno govori o kemoterapiji i raku, trudi se biti pozitivan ali stalno ima sjenu u očima.

Hairy Bikers Go West debitirao je na engleskoj televiziji početkom godine, uz euforične recenzije televizijskih kritičara najvažnijih britanskih medija.

Dave Myers umro je 28. veljače u 66 godini. Hairy Bikers Go West upravo se emitira na 24Kitchen. Riječ je o jednoj od najboljih i najpotresnijih TV emisija na svim kanalima dostupnima u Hrvatskoj. Obavezno gledati! 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.