Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

DIANE DODD, PREDSJEDNICA IGCAT-a Naš je žiri jednoglasno odlučio da Kvarner postane Europska gastronomska regija 2026. godine

Četverodnevni posjet stručnog žirija IGCAT-a Kvarneru završio je bezuvjetno uspješno. Predsjednica IGCAT-a Diane Dodd izjavila je, naime, po završetku posjeta da je svih sedam članova žirija odlučilo preporučiti da Kvarner postane Europska gastronomska regija za 2026. IGCAT je skraćenica za International Institute for Gastronomy, Culture, Art and Tourism.

IGCAT je neprofitna organizacija osnovana 2010. godine u Barceloni, koja među ostalim dodjeljuje titule Europske gastronomske regije. Kvarnerska turistička zajednica za članove IGCAT-ova žirija organizirala je atraktivan obilazak najvažnijih turističkih lokacija svih dijelova Kvarnera i Gorskog kotara. Posjet je, naravno, uključivao večere i ručkove u najboljim ili najtipičnijim kvarnerskim restoranima, poput Plavog podruma i creske Bukalete.

Članovi žirija posjetili su i kvarnerske maslinare, sirare i vinare, kao i važne kulturne adrese u Rijeci i na Lošinju. Jednoglasna preporuka IGCAT-ova žirija svako je značajan uspjeh kvarnerske gastronomije i turizma. Na sastanku Vijeća IGCAT-a koji će se održati 26. lipnja, trebala bi se donijeti i formalna odluka o proglašenju Kvarnera Europskom gastronomskom regijom za 2026.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.