Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Zagrebačka pizzeria La Passione Pizza & Bar zatvorila se za manje od godinu dana

La Passione Pizza & Bar otvorena je prošlog proljeća na atraktivnoj lokaciji u Ilici 67, s još atraktivnijom terasom na Britanskom trgu. Nazivi pizza također su bili atraktivni. U La Passione se mogli naručiti Monicu Bellucci, Carlu Bruni, Sophiu Loren, Madonnu ili Erosa Ramazzottija.

Ni cijene nisu bile pretjerane: old school pizze koštale su u vrijeme otvaranja između 7,5 i 9 eura, a “gourmet” pizze između 11 i 15 eura. Osim pizza, La Passione je nudio nekoliko salata, panuozza i hladnih plata. Izbor vina bio je neobično solidan za tek otvorenu pizzeriju. La Passione je točio Benvenuti vina, Matoševića, Korlate, pa čak i Soave čuvene talijanske vinarije Pieropan.

Usprkos svemu tome, La Passione Pizza & Bar zatvorio se za manje od godinu dana. Jedan od razloga svakako su i loši sastojci, poput fejkanih tartufa i kreme od balsamica: ako nešto označite kao gourmet ne možete koristiti lažne tartufe. Goste se može varati do neke mjere, ali ne baš prekomjerno. Drugi je vjerojatni razlog žestoka konkurencija. U Zagrebu radi više od stotinu pizzerija svih mogućih žanrova i rangova cijena.

Ako se u tako žestokoj konkurenciji žalite nametnuti, morate biti jako jeftini kao Domino’s ili jako, jako dobri, kao Franko’s, Al Dente i Karijola, ili morate imati već uhodani biznis sa snažnim brendom i lojalnom publikom. Na mjestu gdje se nalazio La Passione, jutros smo vidjeli natpis za sendviče Byblos.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.