Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

ŠTO JE OSTALO? Ni barmen Karlo Ferenčak više ne radi u Noelu

“Točno je da operativno više nisam u restoranu,” rekao nam je jutros još uvijek mladi Karlo Ferenčak, jedan od najtalentiranijih hrvatskih barmena. Ferenčakovu poziciju voditelja Noelova bara preuzela je, naime, 26-godišnja Hana Milić. “Nisam više operativno u restoranu, zato što smo se okrenuli novim projektima u sklopu širenja Noelova brenda. S Ivanom Jugom radim na razvoju novih projekata, ” kaže gospodin Ferenčak.

“Iznimno sam ponosan na Hanu, koja je preuzela poziciju voditeljice i glavne barmenice u Noelu. A ja sam, baš kao i Ivan Jug, ostao na raspolaganju cijelom restoranu od 0 do 24, za sve što je potrebno od kreativnih elemenata do organizacije,” zaključio je Karlo Ferenčak.
U Noelovoj sali, dakle, više ne rade ni Ivan Jug, najbolji hrvatski sommelier, ni Karlo Ferenčak, jedan od najboljih hrvatskih miksologa.

Još u listopadu lanjske godine Noel je napustio chef Bruno Vokal. Sve su te promjene koincidirale s promjenom vlasništva: većinski vlasnici Noela u siječnju ove godine postali SU vlasnici tvrtke Tvornica Zdrave Hrane. Jako je dobro što se Noel upustio u projekt ekstenzija brenda, kako bi komercijalno iskoristio reputaciju prvog zagrebačkog Michelinova restorana. Uostalom, Noel Bread & Deli peče uvjerljivo najbolji kruh u Hrvatskoj.

Nadamo se da će i Noelovi burger barovi biti jednako dobri i uspješni. Međutim, kada relativno mali restoran, koji se bazira na snažnim osobnostima, u pola godine ostane bez glavnog sommeliera, voditelja i šefa sale, bez glavnog barmena i bez glavnog chefa, teško je govoriti kako se radi o istom restoranu.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.