Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

SEZONA VJENČANJA Matrix nudi svadbene večere s prilično obilnim menijem i puno pića za 99 eura po osobi

matrix

Restorani vole svibanj i lipanj. Svibanj i lipanj puna su sezona velikih domjenaka; tu su krizmeni ručkovi i ručkovi u povodu prve pričesti, pa maturalne večere, dok najviše novca donose svadbene večere. Na svadbama se, prirodno, oduvijek najviše trošilo.

Zagrebački restoran Matrix ove je godine odlučio ponuditi šire prihvatljivu opciju za vjenčanja: Matrixov meni za svadbene večere košta samo 99 eura po osobi. S obzirom na prilično bogat jelovnik, riječ “samo” ovdje je više nego opravdana. Što, dakle, Matrix nudi svatovima za 99 eura po osobi? Počinje se, naravno, s hladnim platama. Slijedi juha, pa toplo predjelo, najčešće tjestenina.

Tu su zatim glavna jela od tri vrste mesa, teletine, svinjetine i piletine, s tim da se prema zahtjevima gostiju među glavna jela može uvrstiti i svježa riba, uglavnom pastrva iz glasovitog gračanskog ribnjaka. Poslije glavnih jela u Matrixu se poslužuje pečena janjetina, a zatim čobanac. Osim izdašnog izbora hrane, u Matrixovih 99 eura ulaze hrvatska vina iz bag in boxa (Prodan, Belje, Iločki i podrumi) Erdinger i Ožujsko, sva moguća domaća žestoka pića i likeri, kao i čaša prosecca prije večere. Zanimljivo je da kolači nisu uključeni u cijenu.

Matrix organizira svadbe za 60 do 80 gostiju. S obzirom na odnos cijene, količine i kvalitete sastojaka (ipak su tu i teletina i janjetina) Matrix bi u idućih šest tjedana trebao biti prepun svatova. No, osobito je važno da je Matrix jedan od restorana koji nastoje promijeniti kulturu organiziranja sezonskih domjenaka. Mnogi restorani koriste svadbe, krizme, prve pričesti i maturalne večere da bi maksimalizirali marže. Lani smo bili na maturalnoj večeri koja je koštala 150 eura, s otprilike dvostruko lošijim izborom hrane i pića. Krajnje je vrijeme da se posebne ponude za obiteljska slavlja u restoranima dovedu u realne okvire, unutar kojih restoran zarađuje a gost se ne osjeća prevaren.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.