Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Danas se na Kvatriću stajalo u redu za trešnje po 8 eura

Portali opće prakse već nas tjednima pomalo paničnim tonom plaše visokim cijenama trešanja, baš kao što su prije dva mjeseca posve pogrešno izvještavali o navodnim rekordnim cijenama šparoga premda su koštale jednako kao lani, i donekle netočno o visokim cijenama jagoda koje su se, međutim, ovih dana stabilizirale na dva i pol do tri eura za kutiju. S trešnjama je situacija nešto kompliciranija.

Pojedini trgovci zaista su postavili trešnje u nerealno visoki rang cijena, pa smo jučer u inače vrlo dobroj voćarni u Petrinjskoj ulici vidjeli trešnje, i to uvozne, za 15 eura za kilogram, što je apsurdno i neprihvatljivo. Danas su se, međutim, na zagrebačkoj tržnici Kvatrić domaće dalmatinske trešnje prodavale za 8 eura, što naravno nije jeftino, ali jest prihvatljivo s obzirom na visoku kvalitetu i na činjenicu da trešnje uistinu jesu izrazito sezonsko voće, koje ne trpi zamrzavanje. Od smrznutih su trešanja vjerojatno gore još jedino smrznute jagode. I tako smo stali u red ispred klupe naše omiljene Dalmatinke iz Škabrnje. Bili smo šesti ili sedmi u redu. Doslovno svi kupci ispred nas kupovali su trešnje; neki kilogram, neki pola kilograma. No, kad cijeli red kupuje jednu robu, očito je da ta roba nije preskupa. Trešnje iz Škabrnje odmah smo probali. Briljantne su i genijalne.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.

})