Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Urbanovo je veliki hit. Međimurje je prebukirano za festival, a sad uvode i direktni Urbanovo vlak iz Zagreba 

Najveći festival međimurskih vina Urbanovo 2024. održava se u Štrigovi od 3. do 25. svibnja. Štrigova s Urbanovim svakoga proljeća postaje picentar kontinentalnog vinarstva. Urbanovo je vinska smotra koju organizira Udruga Hortus Croatiae i koja okuplja najvažnije međimurske vinare ali i puno širu scenu. Specifičnost Urbanova jest da je, uz sve ambiciozniji vinski program, vjerojatno najopuštenija velika hrvatska vinska manifestacija, s nizom evenata u prirodi i opsežnim zabavnim programom, tako da je put na Urbanovo dobar izlet i za one kojima kušanje vina nije primarni interes.

urbanovo-5

Vrhunac svakog Urbanova je trodnevni Festival Pušipela. U Domu kulture u Štrigovi od petka 17. do nedjelje 19. svibnja, ovogodišnji Festival Pušipela predstavit će više od 170 vina 24 vinarije članice Udruge Hortus Croatiae. Osim velikog tastinga otvorenog za javnost, u sklopu festivala održat će se i izložba, predavanja, kviz i cooking show. 

urbanovo-8

Izložba koja se otvara prvoga dana Festivala bavi se poviješću vinarstva na Liburniji i rezultat je suradnje Državnog arhiva u Štrigovi i Državnog arhiva iz Rijeke. Istoga dana u 20 sati u Termama Sveti Martin ispred puba Potkova održat će se Wine & smile kviz s vinarima, blogerima i influencerima, koji vodi stand up komičar Goran Vugrinec.

urbanovo-4

U subotu glavni cooking show priređuju chef Marko Palfi i Bajzovi dvori, a centralni događaj u nedjelju bit će Urbanovo WINE RUN. Glazbeni dio programa preuzimaju Krunoslav Lajtman i Patrik Zamuda u petak, DJ-evi u subotu i Zodiac duo u nedjelju. Posjetiteljima koji dolaze s djecom na raspolaganju s animatori. Zbog specifičnog koncepta i sve jače međimurske vinarske scene, profil Urbanova raste, što je u najavi festivala potvrdio i direktor Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula: “Svake godine raste medijski interes i interes gostiju, raspoloživih soba za vrijeme trajanja Urbanova više nema. Svi kapaciteti su bukirani!”

urbanovo-2

Lokalna turistička zajednica ispravno je prepoznala turistički potencijal Urbanova, što se vidi i u širenju infrastrukture iz sezone u sezonu. Ove godine uveli su Urbanovo vlak, koji vozi iz Zagreba s glavnog kolodvora u Čakovec, odakle posjetitelje autobusima voze u Štrigovu.  

urbanovo-9

Na početku Urbanova 3. i 4. svibnja održano je međunarodno ocjenjivanje vina i proglašen je Urbanovo Gurman tjedan u koji su uključeni lokalni restorani. Urbanovo traje sve do 24. i 25. svibnja kad međimurski vinari otvaraju svoje podrume za posjetitelje. Sve završava 26. svibnja blagoslovom vinograda.


Sve informacije i detalje o programu Urbanova možete pronaći na web stranici festivala i njihovim društvenim profilima  

Festival pušipela

Dom kulture Štrigova, Štrigova 103

subota 12:00-19:00

nedjelja 14:00-19:00

Cijena ulaznice 25 eura

Ulaznice možete kupiti OVDJE 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.

})