Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

ŠOKANTNI INCIDENT U KONZUMU Čovjek pronašao pola štakora u konzervi K Plus graha. Sve je povučeno s polica

Hiperaktivna Facebook grupa Halo Inspektore koju vodi Europski centra izvrsnosti potrošača, upozorila je na drastičan propust u Konzumovom sistemu. Jedan je kupac u konzervi graha K Plus pronašao dio štakora, točnije zadnji dio dijela s repom. Odmah je sve prijavio Europskom centru izvrsnosti potrošača i poslao fotografije koje su oni prenijeli na Facebooku. K Plus grah Garden Good kupuje od talijanske tvrtke Fiamma Vesuviana S.R.L. Čim je stvar objavljena, Konzum se ispričao i povukao cijelu seriju tuih konzervi graha s polica.

“Žao nam je zbog situacije koja se dogodila našem kupcu. Nastavno na zaprimljenu reklamaciju kupca, u koordinaciji s proizvođačem i svim nadležnim institucijama, poduzeli smo sve potrebne radnje sukladno internoj proceduri. Obavijestili smo proizvođača i zatražili očitovanje.

Iako u ovom trenutku ne raspolažemo svim potrebnim informacijama, u kontaktu smo s proizvođačem te smo iz predostrožnosti i s ciljem zaštite naših kupaca, na vlastitu inicijativu, navedenu seriju proizvoda povukli iz prodaje. Dodatno, proveden je inspekcijski nadzor kojim je utvrđeno da je Konzum proveo sve potrebne aktivnosti i provjere.

Još jednom želimo izraziti naše žaljenje te ćemo svakako napraviti sve što možemo kako bi detaljno provjerili sve okolnosti i osigurali da se ovakve situacije ne ponavljaju. Za sve ostale informacije u potpunosti smo na raspolaganju kupcima putem našeg besplatnog potrošačkog telefona 0800 400 000 ili maila konzum@konzum.hr“, odgovorili su iz Konzuma. Kupac koji je pronašao dio štakora u grahu bio je toliko zgrožen da je razmišljao da li da uopće objavljuje informaciju, jer je smatrao da je prizor preodvratan i nije htio traumatirizati ljude. No puno ga je više ogorčio nemar zbog kojega se unatoč cijelom lancu protokola i kontrola kvalitete ovako nešto ipak dogodilo.

Ovaj zaista gadljiv incident još je jednom pokazao koliki su problem standardi i nadzor u masovnoj industrijskoj proizvodnji jeftine hrane i koliko često kupci takve hrane ne mogu znati ni što kupuju ni što jedu.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.

})