Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

MOŽE LI KIČASTIJE Bliskoistočni Aladdin Cave nudi burger s 420 grama golemom pljeskavicom za točno 11, 50 eura

Šetnja Tkalčićevom gotovo neizbježno kvari apetit, osjećaj za mjeru i bar donekle dobar ukus. Danas smo tako u Tkalčičevoj pred navodno bliskoistočnim restoranom Aladdin čija se hrana u duhu tradicionalnog američko-arapskog prijateljstva zapravo bazira na burgerima, danas smo dakle pred Aladdinom vidjeli plakat za burger od 420 grama, koji košta 11,5 eura. 

Nismo mogli vjerovati u deklaraciju težine, jer najveće pljeskavice u restoranima poput Budweisera ne prelaze 350 grama, a čak i notorni Zloburger s ruba grada sadrži pljeskavicu ud 250 grama iako je s pecivom i svim dodacima teži od 600 grama. Pa smo na Woltu provjerili sadržaj Aladdinova grotesknog burgera. Na Woltu doslovno piše da je pljeskavica teška 420 grama. Što znači da se cijeli burger opasno približava kilogramu.

E sada, tako neprirodno velike porcije antipatične su golemoj većini ljudi koji vole hranu. Drugo, takve su porcije jezivo nezdrave. Treće, restorani koji su svojedobno servirali pljeskavice od kilograma davno su i zasluženo propali. Pretpostavljamo stoga da burger s pljeskavicom od 420 grama nije namijenjen širokoj prodaji nego da tim čudnovatim proizvodom Aladdin želi privući pozornost publike u Tkalčićevoj i na društvenim mrežama. Baš nas zanima od čega zapravo Aladdin proizvodi svoj mega burger. Po cijeni bi se reklo od sojine sačme i mesnih ostataka. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.

})