Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Badel je upravo lansirao prvi hrvatski komercijalni RTD. Pelin Spritz u dva okusa sa 6% alkohola pametan je proizvod s golemim tržišnim potencijalom

Ready to Drink (RTD) pića jedan su od najvažnijih trendova u svjetskoj destilerskoj industriji. Potražnja za RTD pićima raste iz godine u godinu, što je i logično. Ona su niskoalkoholna, osvježavajuća, praktično pakirana i idealna za konzumiranje u svim mogućim okolnostima. RTD pića budućnost su široke potrošnje laganih alkohola. Badel 1862, najveća hrvatska industrija destilata, ovih je dana lansirala svoje prve RTD-e bazirane na Badelovom legendarnom Gorkom Pelinkovcu.

Badelov RTD zove se Pelin Spritz. Proizvodi se u dvije verzije. Pelin Spritz Lemon i Pelin Spritz Orange. Pelin Spritz Lemon u zelenoj veseloj limenci sadrži dosta kinina, što mu daje specifičan, umjereno gorak i ultimativno osvježavajući aftertaste. Pelin Spritz Orange slađi je i komunikativniji za onaj segment publike koji je odrastao na sasvim laganim pićima. Badel preporučuje da se njegovi spritzevi piju vrlo hladni, na oko 2 stupnja, što je prilično ispravno. Spritzevi traže što više svježine, a niska temperatura osigurava svježinu, hrskavu teksturu i efikasno gašenje žeđi uz jako puno čistih okusa.

Vesna Jurak, glavna Badelova destilerka, mjesecima je isprobavala različite verzije prvog hrvatskog komercijalnog RTD-a, da bi došla do konačne varijante koja se već ovih dana može kupiti u supermarketima. Pelinkovac se desetljećima pije i u štrukanoj verziji, s cijeđenim limunom ili narančom, pa je logično da se i Pelin Spritz bazira na okusima limuna i naranče. Prodaja Spritzeva na svjetskom tržištu dramatično raste. Čak se i najveća šampanjska kuća Moët et Chandon relativno nedavno upustila u proizvodnju spritza, koji se puni u šampanjske boce i prodaje pod imenom Garden Spritz. Badelov RTD Pelin Spritz nije, međutim, važan samo kao hrvatski odgovor na svjetske trendove.

Badelov Pelin Spritz autentično je i autohtono piće zato što pelinkovac zaista jest izmišljen u Hrvatskoj. Pelinkovac je trenutno najpopularnije jako piće na hrvatskom tržištu, a Pelin Spritz u efektno dizajniranim limenkama predstavlja njegovu modernu ekstenziju, koja se može piti baš svugdje: od kafića, preko kućnih partyja, do beach barova, trajekata i  aerodroma. Pelin Spritz pokazuje da Badel i poslije toliko godina misli unaprijed.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.

})