Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U petak 10. svibnja u murterskoj konobi Boba gostuje važna južnotirolska vinarija Hofstatter. Kuha Matija Bogdan

J.Hofsttater jedna je od najznačajnijih i najvećih obiteljskih vinarija u Alto Adigeu (Južnom Tirolu). Vinariju J.Hofstatter vode peti i šesti naraštaj obitelji Foradori Hofstatter. Hofstatter proizvodi vina od grožđa iz vinograda u organskom uzgoju koji se prostiru od 250 do čak 800 metara nadmorske visine. Hofstatter posjeduje više od 50 hektara vinograda blizu Tramina (mjesta koje nije domovina traminca kao što se uobičajeno misli) kao i vinariju Fischer u Moselu u Njemačkoj, iz koje dolaze izvrsni rizilnzi.
J.Hofstatter prisutan je na hrvatskom tržištu dulje od dvadeset godina, a sada ga distribuira zadarski Atrox.


Glasovita murterska konoba Boba , čiji je vlasnik i chef Vjeko Bašić predsjednik hrvatskog JRE-a, u petak 10. svibnja priređuje večeru posvećenu Hofstatterovim vinima na kojoj će nazočiti i Niklas Foradori Hofstatter, pripadnik najmlađe generacije ove renomirane južnotirolske vinske obitelji. Večeru uz Hofstatterova vina pripremit će Matija Bogdan, jedan od najboljih hrvatskih chefova.

Bogdanova večera u Bobi počinje tartarom od teletine s odležanim sirom, crnim maslinama i maslinovim uljem. Slijedi tuna sa sipom i sakeom, beurre blancom, korabicom i lješnjakom, pa jakovske kapice s porilukom i limunom. Glavno jelo bit će kare jelena s kupusom i kremom od konfitiranog krumpira. Uz Bogdanov će se meni točiti niz Hofstatterovih vina, uključujući klasične etikete poput Pinot Bianca, sauvignona Weinberg i gewürztraminera Josef, kao i čuveni crni pinot Barthenau, jedan od najboljih pinot noira iz sjeverne Italije. Gosti Bobine i Hofstatterove večere za kraj će probati Fischerov moselski rizling Bockstein Kabinett iz 2021, sa samo osam posto alkohola, što dovoljno govori o koncentraciji neprevrelog šećera i o visokim kiselinama.

Južni Tirol proizvodi neka od najplemenitijih, upravo kristalno čistih i naglašeno aromatičnih vina u našoj široj regiji. Hofstatterova Večera u Bobi odlična je prilika da se hrvatska publika bolje upozna za zaista sjajnom južnotirolskom vinskom scenom.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.

})