Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

HELL’S TV Chef Tom Gretić valjda je najstrpljiviji čovjek na svim hrvatskim televizijama 

Tom Gretić u sinoćnjoj je epizodi Hell’s Kitchen uglavnom slijegao ramenima (osim što je u ljutnji ispljunuo jedan zalogaj škampa). Sudac i voditelj hrvatskog Hell’s Kitchena doimao se beznadno rezignirano, i to s pravom.

U jučerašnjoj su epizodi natjecatelji trebali pripremiti malo složenije jelo od bijele ribe, dva formata škampa, graška, tikvica, čipsa i beurre blanca. Dvije kuharice nisu uspjele dovršiti zadatak premda se i riba i rakovi i povrće kratko termički obrađuju. No, mnogo je gore što ni jedan od preostalih sudionika Hell’s Kitchen nije kušao svoje jelo prije posluživanja. Radi se o kršenju osnovne profesionalne procedure: ne možete poslužiti jelo koje niste probali, pod uvjetom da se to jelo može probati bez narušavanja fizičkog integriteta (jasno je da se biftek ne može probati, ali se tartar biftek mora i može probati). Nadalje, jasno je da chef na passu mora pregledati svaki tanjur.

E sada, ako profesionalni kuhari poslije dva mjeseca druženja s ozbiljnim chefom i dalje prezentiraju jela koja nisu kušali, to zaista jest razlog za rezignaciju i slijeganje ramenima. Tomislav Gretić jučer je dosta jasno pokazivao da ga ignorancija i nepažljivost natjecatelja najdosadnijeg kulinarskog serijala u novijoj povijesti hrvatskih televizija strahovito živciraju, ali ni u jednom trenutku nije eksplodirao premda je imao dovoljno povoda za žešći ispad u stilu bijesnog Gordona Ramseya. Čini se da je chef Gretić najstrpljiviji čovjek u hrvatskom televizijskom univerzumu.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.

})