Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

EKSKLUZIVNO Robert Hromalić objašnjava zašto je odlučio trajno zatvoriti Le Kolač

le-kolac-hromalic

“Previše sam iscrpljen, psihofizički i financijski. Ali nisam tužan. Zapravo, donekle osjećam olakšanje,” pričao mam je jutros Robert Hromalić objašnjavajući odluku da zatvori slastičarnu Le Kolač u Branimirovoj.

Le Kolač, otvoren prije  točno godinu dana u VMD ovu kompleksu Park kneževa, bio je najambiciozniji Hromalićev projekt do danas. Gospodin Hromalić, jedan od dvoje ili troje najboljih hrvatskih slastičara, planirao je u Le Kolaču spojiti vrhunske slastice s hranom za brunch  i delikatesnom pekarskom  ponudom. No, onda se u Parku Kneževa pojavio  Kroštulin Boogie Lab, s velikom pekarnicom i jelima za brunch.

“I tako sam ostao bez pola koncepta,” kaže Hromalić. Jasno je da Le Kolač nije  mogao konkurirati Kroštulinoj pekarnici. Dapače, Boogiejevi gosti često su sa škarniclima s pecivima dolazili  u Le Kolač. “Morao sam im objašnjavati da ne mogu kod mene jesti hranu iz susjednog lokala. Nemam  ništa protiv Boogieja. Njegovi vlasnici su sjajni momci. Ali, nismo mogli jedni kraj drugih, a oni su  puno veći i jači.”

Na zatvaranje Le Kolača bitno su utjecali troškovi sastojaka i radne snage. “Kakao pastu sad plaćam dvostruko više nego prije par godina. U redu, neki drugi slastičari prešli su na surogate da bi smanjili  troškove. No, ja ne želim kompromitirati svoje kolače,” kaže gospodin Hromalić. Zatvaranje Le Kolača dosad je najteži ovogodišnji udarac za zagrebačku gastronomiju.

Robert Hromalić idućih će nekoliko mjeseci provesti na jugu, relaksirajući se od projekta u Parku kneževa. Nadamo se da će na jesen u velikom stilu i vratiti na gradsku i nacionalnu scenu.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.